Italija će imati šampiona, Juventusu se smiješi novi "skudeto"

Prema trenutnom plasmanu u Seriji A, Juventus bi ponovo osvojio titulu, dok bi u Ligu šampiona išli Lacio, Inter i Atalanta
2651 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo, Bonući i Pjanić, Foto: AP
Ronaldo, Bonući i Pjanić, Foto: AP

Italija će ove sezone imati šampiona, prvenstvo neće biti poništeno, najavio je predsjednik FS Italije Gabriele Gravina.

"Postoji plan koji nam je prioritet. Svi bismo bili srećni da sezona završi na terenu. U kontaktu smo s Fifom oko situacije s istekom ugovora fudbalera, a ako bude potrebno probižemo rok za završetak sezone koji je planiran za 30. jun", rekao je Gravina.

"Moramo naći rješenje i idealno bi bilo da se igra do 30. juna. Ipak, moramo se usuglasiti s pravilima koja stižu s političkog vrha, a ako ne budemo mogli da igramo, željeli bismo da donesemo odluku prema onom što se događalo na terenu u dosadašnjem dijelu sezone. Razgovaramo o šampionu, o plasmanu u evropska takmučenja, ispadanju i ulasku u ligu", rekao je Gravina.

Prema trenutnom plasmanu u Seriji A, Juventus bi ponovo osvojio titulu, dok bi u Ligu šampiona išli Lacio, Inter i Atalanta.

S obzirom na to da je UEFA nekoliko puta istakla da probijanje roka za završetak lige 30. juna nije opcija, ovo je, čini se, i najizgledniji scenario.

Bonus video: