Sportski: Vezista Sitija kaže da je Liverpul zaslužio da mu se dodijeli titula

Devet kola prije kraja prvenstva vodeći Liverpul ima 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Siti i nedostaje mu još samo šest bodova da bi i teoretski osigurao naslov, prvi nakon 30 godina
1060 pregleda 1 komentar(a)
Gindogan, Foto: AP
Gindogan, Foto: AP

Vezista Mančester Sitija Ilkaj Gindogan izjavio je da bi bilo fer da Liverpul bude proglašen prvakom Engleske ukoliko tekuća sezona Premijer lige ne bude mogla da se završi zbog koronavirusa.

Na pitanje novinara njemačkog ZDF-a da li bi Liverpool trebalo da bude prvak ako bi sezona bila skraćena, Gindogan je odgovorio:

"Što se mene tiče to bi bilo u redu, jer sportisti moraju pokazati fer ponašanje".

Devet kola prije kraja prvenstva vodeći Liverpul ima 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Siti i nedostaje mu još samo šest bodova da bi i teoretski osigurao naslov, prvi nakon 30 godina.

Fudbalska takmičenja u Engleskoj su trenutno suspendovana do 30. aprila, a 3. aprila čelnici premierligaških klubova bi trebalo da održe sastanak na kojem će se gotovo sigurno pomjeriti nastavak prvenstva za još mjesec dana, odnosno do kraja aprila.

"Vođstvo Premijer lige suočeno je s teškim odlukama. Za klubove koji su ostvarili dobre rezultate poništenje sezone bilo bi katastrofa, dok bi ekipama kojima prijeti ispadanje to odgovaralo", kazao je Gundogan.

On je istakao da je spreman da pristane na smanjenje plate, kao što su to već učinili igrači Juventusa, Borusije Dortmund i nekih drugih klubova:

"To se podrazumijeva, ali zasad o tome u Engleskoj nije bilo govora".

Bonus video: