Bivši trener OFK Titograda: Ne bih volio da sam u koži Nenada Bjelice

"Sada je u situaciji da bira hoće li da nastavi da radi u najjačem klubu u Hrvatskoj ili će se solidarisati s ljudima s kojima je proveo godine. Bude li do kraja stao iza njih, onda mora da ode", kaže Pamić
6286 pregleda 1 komentar(a)
Igor Pamić, Foto: Filip Roganović
Igor Pamić, Foto: Filip Roganović

Neizvjesnost oko koronavirusa okupira čitav svijet, a fudbalsku Hrvatsku ovih dana najviše zanima šta se dešava u Dinamu.

Poznato je da je klub otjerao sve saradnike trenera Nenada Bjelice nakon što su igrači i stručni štab prihvatili da im se smanje plate zbog pandemije.

Bjelica je i dalje tu, pitanje je do kraja, jer se klubu u ovom trenutku zbog velike plate (navodno oko milion i po po sezoni) ne isplati da ga smijeni...

Komentar na situaciju u Maksimiru imao je i bivši trener OFK Titograda Igor Pamić.

"Jako je teško biti pametan u ovoj situaciji kad smo sve što znamo saznali iz medija i od čelnika Dinama. Volio bih da smo mogli da čujemo i što igrači i Bjelica imaju da kažu. Žao mi je što se ovo dogodilo, nije bilo potrebno i mislim da je problem mogao mnogo spretnije da se riješi. Takve stvari se rješavaju unutar četiri zida i šteta je da u klubu nije postojala prava komunikacija. Upravo zato što nemamo sve informacije, ovako na prvu svako, pa i ja, staće na stranu čelnika Dinama”, rekao je Pamić, bivši igrač Dinama i nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Pamić nema dilemu da je sada Bjelica u najtežem položaju.

"Doveden je u situaciju koja je grozna jer mora da bira šta će napraviti, a da uz to mora precizno da odvoji sportsku stranu od moralnog integriteta. S jedne strane, Bjelica je vrhunski trener i sportista. Bude li ta strana prevagnula, onda mislim da mora da ostane u Dinamu i da nastavi da radi fantastičan posao kakav je radio do sada. S druge strane, uprava mu je otjerala cijeli stručni štab", kažer Mamić i dodaje:

"Sada je u situaciji da bira hoće li da nastavi da radi u najjačem klubu u Hrvatskoj ili će se solidarisati s ljudima s kojima je proveo godine. Bude li do kraja stao iza njih, onda mora da ode. Zato kažem da je Bjelica u jako teškoj situaciji i ne bih volio da sam u njegovoj koži", poručuje Pamić.

A šta bi Pamić napravio da je ipak u koži trenera Dinama?

"Ne znam, stvarno ne znam. Najlakše je situaciju pratiti sa strane i pametovati. Pojma nemam kako bih ja reagovao da sam u takvoj situaciji. Ipak, on je trener, pravi trener, i mislim da mora jako dobro da razmisli šta mu donosi jedna, a šta druga odluka. Sa sportske strane, bilo bi sjajno da ostane, jer je dokazao koliko je dobar stručnjak i koliko znači za Dinamo", istakao je Pamić.

Bonus video: