Murinjo napada staru mušteriju

Mančester junajted se sastaje sa timom od kojeg je Žoze Murinjo izgubio samo jednom u osam mečeva dok je vodio Real Madrid
102 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Liga šampiona Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2018. 10:44h

Sevilja protiv Mančester junajteda - Vinćenco Montela protiv Žozea Murinja.

Španski i engleski predstavnik sastaće se prvi put u međunarodnim takmičenjima, a zajedničko im je što su posljednje dvije godine osvajali Ligu Evrope - Sevilja je to uradila 2016, a „crveni đavoli” 2017. kada su u finalu bili bolji od Ajaksa u Stokholmu.

Junajted je upravo kroz Ligu Evrope stekao pravo da ove sezone igra u Ligi šampiona, a Murinjo je u osmini finala dobio rivala koji mu odgovara - pokazao je to dok je vodio Real Madrid, jer je tim sa „Sančes Pishuana” savladao sedam puta u osam međusobnih duela.

"Da li vjerujem u evropsku titulu? Rano je za te priče. O trofeju sanjate tek kada dođete do četvrtfinala", rekao je portugalski trener i potvrdio da je Pol Pogba spreman za večerašnji duel.

Montela, trener koji je početkom 2018. stigao u Andalusiju nakon odlaska Eduarda Berisa, zna dobro ko je Murinjo:

"Kada je u pitanju taktika, Murinjo je jedan od pionira. Pročitao sam mnogo knjiga koje su napisane na osnovu toga. Biće težak rival", rekao je Montela.

Murinjo je u trenerskoj karijeri osvojio ukupno 25 trofeja, od čega u Evropi dvije Lige šampiona (sa Portom i Interom) i dvije Lige Evrope. Prvu sa Portom 2003, dok se to takmičenje zvalo Kup Uefa, a drugu na klupi Junajteda prošle godne. Montela, s druge strane, ima samo jedan trofej - osvojio je Superkup Italije sa Milanom 2016.

I tu je jasno koliko je Junajted u prednosti i zašto je favorit...

"Biće nam potrebna snaga - i fizička i mentalna, da se suprotstavimo jakom rivalu", dodao je Montela.

Nikada u istoriji Sevilja nije prošla u četvrtfinale Lige šampiona.

Dobru priliku propustila je prošle sezone, kada je sa Stevanom Jovetićem eliminisana u osmini finala od Lestera.

"Biće to veliki dan, veliki meč. Ni sam Murinjo ne zna koliko je imao ovakvih utakmica u karijeri, ali mi smo spremni da se suprotstavimo rivalu", zaključio je Montela koji je u karijeri vodio i Romu, Kataniju, Sampdoriju, Milan i Fiorentinu.

A u Harkovu, Šahtjor čeka Romu i budi uspomene iz sezone 2010/11. kada je upravo preko rimskog kluba napravio najveći uspjeh u Ligi šampiona do sada plasmanom u četvrtfinale.

"Svi u klubu su ponosni na tu sezonu, ali ovo su potpuno drugačija vremena. Šahtjor želi više, vjerujem i da nismo bez šansi, iako je Roma u grupi dokazala da posjeduje kvalitet za najveću evropsku scenu", rekao je trener „rudara” Paulo Fonseka.

"Vučica” može da se pohvali da je nadigrala Čelsi, da je prošla ispred Atletiko Madrida...

"Utakmice na ispadanje su specifične i šanse su podjednake. Ali, ako budemo skoncentrisani kao u nekim prethodnim mečevima mislim da smo u prednosti. Plasman u četvrtfinale je cilj, ali ne znam koji rezultat u Ukrajini može da nam garantuje miran revanš. Moramo da budemo fokusirani", kaže trener Rome Euzebio di Franćesko.

Bonus video: