Fudbal će biti potpuno drugačiji nakon koronavirusa, svijet će biti bolji

"Fudbal će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavićemo zajedno izlazak iz noćne more", rekao je šef krovne fudbalske organizacije
1550 pregleda 0 komentar(a)
Infantino, Foto: AP
Infantino, Foto: AP

Fudbal će biti potpuno drugačiji kada se konačno nastavi nakon koronavirusa, kazao je predsjednik FIFA Đani Infantino u razgovoru za italijansku novinsku agenciju ANSA.

"Fudbal će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavićemo zajedno izlazak iz noćne more", rekao je šef krovne fudbalske organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnicima.

"Moje talijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa porodice naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila," naglasio je.

Infantino smatra kako će fudbal nakon virusa biti "društveniji"

"Postoji jedna lekcija koju moramo razumijeti, fudbal koji će doći nakon virusa biće potpuno drugačiji. Biće više društveniji i gostoljubiviji, i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni," kazao je Infantino dodavši:

"Bićemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima."

Prošle sedmice Infantino je za Gazetu delo Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a finansijska sredstva sve više koncentrisana u rukama nekoliko elitnih klubova.

Sugerisao je kako bi moglo biti "manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje ekipa, ali više uravnoteženih".

Bonus video: