Goranac rođen u Beogradu, a odrastao u Luksemburgu, stigao do Noriča

To je odlična ekipa, koja igra u najboljoj ligi na svijetu. Zato sam brzo i lako donio odluku - rekao je ofanzivni vezista za luksemburški „Esensijel”
2083 pregleda 0 komentar(a)
Danel Sinani na utakmici sa APOEL-om, na kojoj je bio dvostruki strijelac i meč viner, Foto: Petros Karadjias
Danel Sinani na utakmici sa APOEL-om, na kojoj je bio dvostruki strijelac i meč viner, Foto: Petros Karadjias

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u evropskom fudbalu bio je F91 Didelanž.

Šampion Luksemburga je kroz kvalifikacije drugi put u tri sezone izborio nastup u grupnoj fazi Lige Evrope, a onda na njenom startu savladao APOEL na Kipru 4:3.

Do kraja je osvojio još samo bod, ali je jedan momak skrenuo pažnju na sebe. U pitanju je Danel Sinani, strijelac pobjedničkog gola u Nikoziji.

Momak koji za tri dana slavi 23. rođendan je potpisao trogodišnji ugovor sa premijerligašem Noričom.

- To je odlična ekipa, koja igra u najboljoj ligi na svijetu. Zato sam brzo i lako donio odluku - rekao je ofanzivni vezista za luksemburški „Esensijel”.

Sinani je rođen u Beogradu kao sin Goranaca iz Dragaša, gradića na jugu Kosova. Kao petogodišnjak je sa porodicom odselio u Luksemburg, za čiju reprezentaciju je dao tri gola u Ligi nacija.

Ove sezone je eksplodirao i sa devet pogodaka u 11 mečeva Lige Evrope i 14 u nacionalnom šampionatu izborio transfer u Norič, i to kao slobodan igrač.

„Kanarinci” su na začelju Premijer lige i ako se takmičenje nastavui, teško je očekivati da će opstati. Ako i ispadnu, Sinanija čeka najjače druga liga na svijetu, Čempionšip.

Bonus video: