Italijani misle na "dan poslije": Postavljena pravila za nastavak treninga

Agencija ANSA je objavila prepruke Italijanskog udruženja sportske medicine o tome kako da se postupa nakon povratka treninzima i takmičenjima
5401 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Intera, Foto: AP
Fudbaleri Intera, Foto: AP

Italijanski fudbaleri i sportisti uopšte moraće da prođu rigorozne testove na COVID-19, kada se počnu sa treninzima, a nakon testova biće podijeljeni u tri grupe: pozitivni, imuni i neimuni.

Broj novih slučajeva zaraze, a iznad svega, smanjenje broja pacijenata na intezivnim njegama, sugerišu da je epidemija u Italiji prošla vrhunac i da se ide ka kraju krize, tako da počinju polako i pripreme za normalizaciju života.

Agencija ANSA je objavila prepruke Italijanskog udruženja sportske medicine o tome kako da se postupa nakon povratka treninzima i takmičenjima.

Sportisti će se testirati na koronavirus i na osnovu testova će se podijeliti u grupe i u njima trenirati.

Ostaje, međutim, da se vidi koliko dugo traje imunitet koji se razvio od koronavirusa, a u Italiji su u toku testiranja na osnovu nalaza krvi pacijenata, koji su oporavili od bolesti, jer krv sadrži antitijela.

Testiranja bi trebalo da se obavljaju svaki dan, tako da bi u zavisnosti od statusa igrači nastavili da treniraju u određenim grupama.

Bonus video: