Bakićev Energetik jedini sa maksimalnim učinkom

Izostao duel Bakić - Rolović u gradskom derbiju u Minsku
922 pregleda 0 komentar(a)
Energetik, Foto: Alexander Kulevsky
Energetik, Foto: Alexander Kulevsky

U Bjelorusiji se igra jedina evropska fudbalska nacionalna liga, a od tri crnogorska internacionalca u 3. kolu Višaje lige, nastupio je samo Boris Kopitović.

On je juče igrao za najtrofejnijiu ekipu Bate Borisov u pobjedi nad Ruh Brestom 1:0. To je prva pobjeda u istorijskom šampionatu, u kojem u se prvi put u istoriiji dogodilo da dvije najveće ekipe su porazima završile dva prva kruga - Bate i Dinamo Minsk.

Danas je izostao okršaj Dušana Bakića i Ognjena Rolovića u gradskom derbiju, gdje je Energetik slavio protiv FK Minska 2:0. Bakić je presjedio na klupi Energetika, nakon što je u prva dva kola bio rezrvista ali i uspio da postigne pogodak.

Napadač Ognjen Rolović nije bio u zapisniku FK Minska, pa je Energetik slavio i treću pobjedu i lider je sa maksimalnih devet bodova.

U ostalim duelima Slutsk je slavio na gostovanju Isloču 3:2, Vitebsk u Smolevičima 1:0, Slavija Mozir u Brestu 2:1, Gorodeja u Belšini 1:0. Dinamo Minsk kući je dobio Žodino 2.0, dok u utakmici Šahtjor Soligorsk - Neman, nije bilo golova.

Bonus video: