Kazna za Vokera zbog zabave u vrijeme karantina

Voker se izvinio za svoje ponašanje, kazavši pritom kako je iznevjerio svoju porodicu, prijatelje, klub, navijače i javnost
1447 pregleda 0 komentar(a)
Kajl Voker, Foto: Rui Vieira
Kajl Voker, Foto: Rui Vieira

Mančester siti će kazniti Kajla Vokera nakon što je tabloid "Sun" objavio da je prekršio pravila karantina organizujući zabavu u svom domu.

Prema pisanju "The Suna", 29-godišnji Voker na zabavu je pozvao i dvije djevojke, prije nego je putem društvenih mreža poručio navijačima da slijede upute vlade o socijalnom distanciranju.

Voker se izvinio za svoje ponašanje, kazavši pritom kako je iznevjerio svoju porodicu, prijatelje, klub, navijače i javnost.

"Mančester sity je upoznat s pričom koja se odnosi na privatan život Kajla Vokera, a vezano za kršenje karantina i pravila o socijalnom distanciranju koji su na snazi u Velikoj Britaniji", navodi se u saopštenju Sitija.

"Fudbaleri su globalni uzori i cijelo naše osoblje i igrači podržavaju nevjerovatne napore Nacionalne zdravstvene službe i drugih ključnih službi u borbi protiv virusa COVID-19. Kajlovo ponašanje direktno protvrječi tim naporima. Razočarani smo što smo morali čuti za to, uzeli smo u obzir Kajlovo izvinjenje i provesćemo internu disciplinsku akciju u sljedećih nekoliko dana".

Bonus video: