Sprema se revolucija - Pogba bi mogao da ode za 50-60 miliona?

„L’Ekip” piše da po članu 17. Fifinog Pravilnika o transferima, igrači mogu da odu iz kluba tri godine poslije potpisivanja posljednjeg ugovora, uz uplatu nadoknade. I da se klub za koji igraju ništa ne pita!
2396 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Beta/AP
Pol Pogba, Foto: Beta/AP

Pravilnici krovnih sportskih organizacija su toliko obimni, da ih gotovo niko ne čita do kraja.

Ali, kad se „zagrebe” ispod površine, mogu da se otkriju veoma zanimljive stvari, što je ovog puta uradio „L’Ekip”.

Ugledni francuski sportski list je napisao da, po članu 17. Fifinog Pravilnika o transferima, igrači mogu da odu iz kluba tri godine poslije potpisivanja posljednjeg ugovora, uz uplatu nadoknade. I da se klub za koji igraju ništa ne pita!

„L’Ekip” je kao primjer iskoristio Pola Pogbu. Francuski reprezentativac je prošlog ljeta bio na meti Real Madrida, ali ga Mančester junajted nije pustio.

Kako je posljednji ugovor potpisao 2016. godine, ovog ljeta će moći da traži da ode, a francuski list piše da bi obeštećenje u tom slučaju iznosilo svega 50-60 miliona eura.

Junajted je za njega 2016. Juventusu platio 105 miliona eura, plus bonuse, a prošlog ljeta se pisalo da ga ne bi prodao za manje od 120 miliona.

Sada bi mogao da bude doveden pred svršen čin i primoran da ga proda za dvostruko manje novca. Osim Reala, u igri su i Juventus i Pari Sen Žermen.

Isti scenario bi mogao da iskoristi Nejmar, koji je stigao u PSŽ 3. avgusta 2017. godine.

Ovog 3. avgusta će moći da ode, a „L’Ekip” procjenjuje da bi njegova „sloboda” koštala 180 miliona eura.

Doduše, teško će Barselona to moći da plati ovog ljeta, jer je u velikoj finansijskoj krizi...

Bonus video: