UHVAĆEN U KRŠENJU PRAVILA

Murinjo: Priznajem, pogriješio sam

Na društvenim mrežama pojavo se snimak Murinja, te njegovih igrača iz Totenhema Tanguja Ndombelea, Rajana Sesenjona i Davinsona Sančesa kako vježbaju i trče rame uz ram
2702 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: AP
Murinjo, Foto: AP

Žoze Murinjo je priznao da je prekršio pravila nadležnih o obaveznom distanciranju na otvorenom prostoru, nakon što je viđen u parku na treningu sa svojim igračima.

Na društvenim mrežama pojavo se snimak Murinja, te njegovih igrača iz Totenhema Tanguja Ndombelea, Rajana Sesenjona i Davinsona Sančesa kako vježbaju i trče rame uz rame.

Dozvoljeno je treniranje na otvorenom jednom dnevno, ali uz obavezno distanciranje od drugih, na dva metra udaljenosti, osim ako su sa članovima iste porodice.

"Priznajem da moji postupci nisu bili u skladu s protokolom nadležnih. Od vitalnog je značaja da svi odigramo svoju ulogu i slijedimo savjete Vlade kako bismo podržali naše heroje iz zdravstvenog sistema i spasili živote", poručio je portugalski stručnjak.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan poručio je kako bi javne ličnosti trebalo da se pridržavaju smjernica jer imaju veliku odgovornost.

"Mnogi koji gledaju te snimke razmišljaju: ako je s njima u redu, zašto to nije dobro za mene? "A odgovor je ne, nije potrebno trenirati u bliskoj vezi s nekim drugim igračem, koji možda nosi virus. Posljednje tri sedmice nisam napustio svoj dom kako bih pokazao da je moguće raditi od kuće, osim ako stvarno, stvarno, ne morate da izlazite," kazao je Kan za BBC.

Nakon što su se pojavile snimke oglasio se i vladin portparol.

"Naš savjet je jasan i odnosi se na sve, ostanite kod kuće i spasite živote. Ko to ne učini, ugrožava tuđe živote."