Rakitić: Čelsi nije samo Azar

Najveća opasnost Barsi definitivno će prijetiti od Azara, koji je u posljednjih šest utakmica postigao isto toliko golova
0 komentar(a)
Ivan Rakitić, Foto: Twitter
Ivan Rakitić, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.02.2018. 10:04h

Ivan Rakitić, vezni fudbaler Barselone spreman je za borbu na sredini terena sa Edenom Azarom, ali je upozorio da Čelsi ima još jako puno opasnih igrača, prenosi agencija Anadolija.

Londonski “plavci“ i “blaugrana“ večeras će se na Stamford Bridžu sastati u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. S obzirom na trenutnu formu u domaćim takmičenjima Barselona je blagi favorit.

Najveća opasnost Barsi definitivno će prijetiti od Azara, koji je u posljednjih šest utakmica postigao isto toliko golova.

“Za mene Azar je svjetska klasa. Možda je najvažniji igrač Čelsija, ali znamo da on nije jedina opasnost. Naravno, moramo biti spremni da ga zaustavimo, znamo da je stvarno brz i veoma opasan kada krene jedan na jedan. U posljednje vrijeme igra sjajno i moramo biti spremni za njega. Ali, i za cijeli Čelsijev tim. Biće to posebna utakmica i moramo u njoj zajedno uživati“, kazao je hrvatski reprezentativac.

Susret između Čelsija i Barselone počinje u 20.45 sati. Revanš je na programu 14. marta na Kamp Nou.

Bonus video: