Labadija preuzeo Hertu

Herta je klub sa jasnim, ambicioznim planovima i srećan sam što ćemo biti dio toga. Krenućemo od ponedjeljka i potruditi se da se pripremimo za dan kada će se fudbal opet igrati - istakao je Labadija
677 pregleda 0 komentar(a)
Bruno Labadija, Foto: Herthabsc.de
Bruno Labadija, Foto: Herthabsc.de

Sezonu je počeo Ante Čović, potom je na klupi bio Jirgen Klinsman i misteriozno otišao, pa ga je naslijedio Aleksander Nuri, a završiće je (ako uopšte i počne) Bruno Labadija.

Poznati njemački stručnjak danas je imenovan za šefa stručnog štaba Herte, koja će se u preostalih devet Bundeslige boriti za opstanak.

Tim iz Berlina ima šest bodova više od Fortune iz Diseldorfa, koja je u zoni baraža, a bivši strateg Bajer Leverkuzena, Hamburgera, Štutgarta i Volfzburga je dobio zadatak da razmrda ekipu i pripremi je za narednu sezonu.

- Jasno smo rekli da želimo da na ljeto riješimo pitanje glavnog trenera, ali zbog trenutne situacije i prekida sezone ovo doživljavamo kao neku vrstu rane ljetne pauze. Odlučili smo da iskoristimo ovu priliku, kako bi se ekipa navikla na novog trenera. Sada je jasno ko će voditi naš tim u narednoj sezoni - rekao je izvršni direktor i nekadašnji napadač Herte, Mihael Prec.

Novi trener će prvi trening sa ekipom odraditi već u ponedjeljak, kada se njemačka „stara dama” vraća na teren.

- Moj stručni štab i ja se radujemo ovom zadatku. Herta je klub sa jasnim, ambicioznim planovima i srećan sam što ćemo biti dio toga. Pred nama je puno posla. Krenućemo od ponedjeljka, u skladu sa trenutno važećim propisima i potruditi se da se pripremimo za dan kada će se fudbal opet igrati - istakao je 54-godišnji stručnjak italijanskog porijekla.

Herte vodi multimilioner Lars Vindhorst, koji je uložio novac u dosta pojačanja, od kojih je najzvučnije Kšištof Pjontek.

Bonus video: