Kriza u Barseloni, šest članova uprave podnijelo ostavku: Traže izbore

Ostavke su dali Emil Rusand, Enrike Tombas, Silvio Elías, Đosep Pont, Maria Teićidor i Đordi Kalsamiljia čime je uprava ostala na 13 članova od ukupno 19
993 pregleda 0 komentar(a)
Nou kamp
Nou kamp

Šest članova uprave Barselone nezadovoljnih potezima predsjednika Đosepa Marije Bartomeua podnijelo je u četvrtak uveče zajedničku ostavku, što bi moglo otvoriti krizu u klubu.

U svom zajedničkom pismu naveli su kako podnose neopozivu ostavku.

„Došli smo do te tačke da se ne vidimo sposobnim da vratimo kriterijume i način upravljanja klubom uoči velikih izazova u budućnosti, a posebno nakon novog scenarija nakon pandemije koronavirusa“, napisali su.

„Nezadovoljni smo nesretnom epizodom vezanom za društvene mreže, poznatom kao 'Barcagate', a za koju smo saznali iz medija. Tražimo da se konačno predstave rezultati revizorske kuće i da svako podnese svoju odgovornost“, dodali su.

Ostavke su dali Emil Rusand, Enrike Tombas, Silvio Elías, Đosep Pont, Maria Teićidor i Đordi Kalsamiljia čime je uprava ostala na 13 članova od ukupno 19.

„Predlažemo da se što prije organizuju novi predsjednički izbori u klubu“, poručili su.

U februaru su mediji objavili da je kompanija "I3Venture", koju je Barselona angažovala za komunikaciju preko društvenih mreža, stvarala lažne profile preko kojih je pisala negativne komentare o Bartomeuovim protivnicima uključujući kandidata za predsjedničke izbore Víktora Fonta ali i Mesija.

Bartomeu je tada poručio kako će istražiti taj slučaj - nazvan 'Barcagate' te je odbacio optužbe za učestvovanje u njemu.

Bartomeuov mandat traje do ljeta 2021. godine, pa je odbio prijevremene izbore. Nakon isteka mandata bi trebalo da se povuče s mjesta predsjednika, a u medijima se kao njegov čovjek za nastavak kontinuiteta spominjao upravo Rusand, koji je sada podnio ostavku.

Bonus video: