Konte o Mirku Vučiniću: Momci, doveli smo fenomena

"Sjećam se kad je došao, igrali smo prijateljski meč. Konte (tadašnji trener Juventusa) se okrenuo u jednom trenutku prema nama na klupi i rekao: 'Momci, doveli smo fenomena'", rekao je Sturari
11934 pregleda 2 komentar(a)
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić
Ažurirano: 10.04.2020. 20:18h

Juventus, kao i svi veliki klubovi, pokušava da animira svoje navijače tokom fudbalske pauze.

Tako je medijski pul Juvea organizovao druženje sa dvojicom igrača koji su bili članovi tima, koji je počeo dominaciju "stare dame" italijanskim fudbalom - našim Mirkom Vučinićem i golmanom Markom Storarijem.

Oni su bili akteri osvajanja "skudeta" u sezoni 2011/12.

"Bili smo odlična grupa, bilo je to lijepo vrijeme", rekao je Vučinić, koji je u crno-bijelom dresu osvojio tri titule prvaka Italije.

Pored isticanja ogromnog kvaliteta, Vučinić je često bio kritikovan zbog toga što oscilira u formi, što nije konstantan.

"Nije me bilo briga, najvažnije mi je bilo da igram", odgovorio je Vučinić, koji je za Juve odigrao 96 mečeva u svim takmičenjima i postigao 26 golova.

Ali, kada je bio raspoložen za igru, Vučinić je bio nezadrživ. To je potvrdio Storari.

"Sjećam se kad je došao, igrali smo prijateljski meč. Konte (tadašnji trener Juventusa) se okrenuo u jednom trenutku prema nama na klupi i rekao: 'Momci, doveli smo fenomena'", rekao je Storari.

"Uvijek su me motivisale velike stvari. Sjećam se da sam kada sam imao 12-13 godina bio otpisan... Onda je moj otac pošao kod trenera prvog tima i zahvaljujući njemu sam dobio šansu da nastavim", ispričao je Vučinić.

Bonus video: