„Milioneri” uzeli titulu u „klasikeru”, Bufonov atak na sudiju

Podsjećanje na stvari koje su se dogodile 11. aprila prethodnih godina
1299 pregleda 0 komentar(a)
Đanluiđi Bufon nasrće na Majkla Olivera, Foto: Reuters
Đanluiđi Bufon nasrće na Majkla Olivera, Foto: Reuters

Kad već nema sportskih događaja, možemo da se prisjetimo stvari koje su se dogodile na današnji dan.

Prije tačno 10 godina, Portsmut je u polufinalu FA kupa šokirao Totenhem i nakon produžetaka slavio 2:0, iako je već i matematički bio ispao i proglasio bankrot.

„Pompiji” u finalu nisu imali sreće, jer je Didije Drogba dao jedini gol u 59. minutu i donio Čelsiju, na čijoj klupi je bio Karlo Anćeloti, prvu duplu krunu u istoriji.

Dvije godine kasnije, 11. aprila 2012, Bundesliga je riješena u „klasikeru” - Borusija Dortmund je savladala Bajern 1:0 i četiri kola prije kraja stekla šest bodova prednosti, koje je do kraja uvećala na osam.

Pred 80.720 gledalaca na „Vestfalenu”, jedini gol za „milionere” je dao Robert Levandovski u 77. minutu, kada je petom skrenuo loptu nakon šuta Kevina Groskrojca.

Drugi heroj je bio Roman Vajdenfeler, koji je u 86. minutu odbranio penal Arjenu Robenu.

Holanđanin je bio apsolutni tragičar, jer je kod gola zakasnio za izađe na ofsajd zamku, a onda ga je skupo koštalo pravilo da jedanaesterac ne izvodi igrač koji ga je izborio.

Zanimljivo je bilo i 11. aprila 2018. godine, kada je Juventus u revanšu četvrtfinala Lige šampiona u Madridu vodio 3:0 i nadoknadio minus iz Torina.

A onda je u nadoknadi engleski arbitar Majkl Oliver sudio sumnjiv penal za domaće, što je izazvalo žustru reakciju Đanluiđija Bufona i crveni karton.

Kristijano Ronaldo je pogodio u 97. minutu, a Bufon se nije smirio, već je i u miks-zoni rekao svašta za sudiju. Izvinio se tek dva dana kasnije...

Bonus video: