Mesi protiv "crne beštije", Bajern zna kako protiv Bešiktaša

Argentinac nikada nije bio strijelac u duelu sa "plavcima"
56 pregleda 0 komentar(a)
Liga šampiona, Foto: Reuters
Liga šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2018. 10:44h

Čelsi i Barselona su stari znanci, od 2005. do 2012. su četiri puta igrali u nokaut fazi Lige šampiona...

Bilo je svega u tim duelima "plavaca" i "blaugrane", a sada je red na novi obračun - ovog puta u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Barsi pripada uloga favorita kao lideru Primere i timu koji zna kako se osvajaju najveći trofeji, dok se Čelsiju najviše daju šannse zbog imena na klupi - Antonija Kontea, stručnjaka koji je mnogo puta dokazao da zna kako da izvuče maksimum iz ekipe, ali koji tek treba da napravi iskorak u Ligi šampiona.

"Naša snaga je zajedništvo i vjerujem da će nam to biti glavni adut, jer protiv Barse teško može da se igra drugačije", rekao je Konte.

Čelsi je do jedine titule prvaka Evrope u istoriji došao kroz pakleni dvomeč u polufinalu sa Kataloncima.

Nakon 1:0 u Londonu (pogodak Didijea Drogbe), na "Nou Kampu" nije bilo pobjednika (2:2). Čelsi, pod komandom Roberta di Matea, kasnije je u finalu u Minhenu u antologijskoj utakmici pobijedio Bajern...

"Mi smo Čelsi, mi smo prvaci Engleske. Možda je Barsa favorit, ali svi vjerujemo da je ovo velika sedmica za nas", poručio je as Čelsija Eden Azar.

Veličao je Lionela Mesija i Andresa Inijestu.

"Mislim da su to dvojica najboljih igrača u istoriji Barse. Inijesta je vodio velike bitke sa Čelsijem, naši navijači ga se ne sjećaju rado, ali to je prošlost i sada nas očekuju dvije utakmice u kojima je ulog veliki", istakao je Belgijanac.

Valverde: Konte je fantastičan

Trener Barse Ernesto Valverde je pred velikim izazovom, a prvi mu je kako da pomogne Mesiju da postigne prvi gol u karijeri protiv Čelsija.

"Ne brinite, to što nije dao gol Čelsiju do sada nas ne opterećuje. Svi znamo ko je Leo", rekao je Valverde.

Konte je rival za poštovanje.

"On je jedan od najboljih trenera na planeti. Ima sjajnu harizmu, dokazao je kvalitet i radujem se susretu sa njim", kaže Valverde.

Bajern napada Bešiktaš

Bajern je u formi (ima 13 pobjeda zaredom), igra na visokom nivou od kada je stvari u svoje ruke preuzeo Jup Hajnkes, pa se očekuje i da to pokaže u dvomeču protiv Bešiktaša.

"Želimo da idemo do kraja, ali ni u jednom momentu ne pomišljamo na to da nas čeka lak posao protiv Bešiktaša", istakao je Hajnkes.

Upravo je Hajnkes donio posljednju evropsku titulu u Bavarsku (2013), a Bajern juri četvrtfinale sedmi put zaredom.

"Bešiktaš je dobio sva tri meča u gostima u grupi i to neka nam bude opomena", dodao je Hajnkes.

Turski tim debituje u nokaut fazi Lige šampiona.

"Bajern je gigant, u svakom momentu može da na teren pošalje gotovo dva veoma moćna tima. Bilo bi dobro kada bismo postigli gol u gostima i povećali šanse pred revanš", rekao je trener Bešiktaša Senjol Guneš.

Raspored

DANAS: Čelsi - Barselona, Bajern - Bešiktaš (20.45);

SRIJEDA: Sevilja - Mančester junajted, Šahtjor - Roma (20.45);

ODIGRANO RANIJE: Juventus - Totenhem 2:2, Bazel - Mančester siti 0:4, Porto - Liverpul 0:5, Real Madrid - PSŽ 3:1.

Bonus video: