"Marka" najavljuje planove Reala: Jedan biser ove, drugi sljedeće godine

"Marka" piše da Real i dalje traži zamjenu za Kristijana Ronalda. Karim Benzema ima 33 godine, polako se bliži kraj karijere, dok je dolazak Luke Jovića totalni promašaj
1701 pregleda 0 komentar(a)
Naslovnica "Marke", Foto: Twitter
Naslovnica "Marke", Foto: Twitter

Španski list "Marka" u današnjem izdanju otkriva planove madridskog Reala - "merengersi" planiraju da ovog ljeta dovedu Erlinga Halanda, a sljedećeg Kilijana Mbpea.

"Marka" piše da Real i dalje traži zamjenu za Kristijana Ronalda. Karim Benzema ima 33 godine, polako se bliži kraj karijere, dok je dolazak Luke Jovića totalni promašaj.

Stoga je izbor pao na dva supertalenta.

Madriđani će ovog ljeta pokušati da dovedu Erlinga Halanda. Norvežanin je, igrajući za Salcburg opčinio svijet, te je u januaru došao u Borusiju Dortmund. Real bi za njega trebalo da plati 75 miliona eura.

Kadaje riječ o Mbapeu, on bi narednog ljeta mogao da promijeni sredinu, mada se godinama spekuliše o njegovom dolasku u Madrid.

Nije poznato koliko će Real izdvojiti novca za talentovanog Francuza, ali gotovo sigurno će ga platiti manje od 180 miliona, koliko je PSŽ platio Monaku.

Jedan od razloga je i taj što Mbapeu ugovor sa PSŽ-om ističe za dvije godine i male su šasne da će ga produžiti. Takođe, nije tajna ni da fudbaler želi da sarađuje sa Zinedinom Zidanom.

Bonus video: