Dečić „diše” i za vrijeme blokade

Čelnici lidera Druge lige odlučili su da i za vrijeme pauze redovno izmiruju obaveze prema igračima i zaposlenima u klubu
5901 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Dečića, lideri Druge lige
Fudbaleri Dečića, lideri Druge lige

Epidemija koronavirusa prekinula je pohod fudbalera Dečića ka eliti.

Ekipa Veska Steševića čvrsto je držala prvo mjesto, koje je zaposjela praktično od starta drugoligaškog takmičenja, a 14 kola prije kraja imala je šest bodova više od drugoplasiranog Jedinstva, devet od Bokelja, 12 od Jezera...

A onda je, 13. marta, uoči mečeva 23. kola i derbija Dečić - Bokelj u Tuzima, sve stalo.

"Pandemija je poremetila sve - ne samo fudbal, već i život. I ne samo kod nas već i u cijelom svijetu. Jesmo bili na dobrom putu, ali ako to može da bude utjeha, nismo jedini i nismo sami u ovoj priči, jer istu sudbinu dijele svi klubovi na planeti", kaže predsjednik Dečića Pal Drešaj.

Tuzi su posebno pogođene koronavirusom - otkada je prije tri sedmice buknula epidemija, opština je pod blokadom.

"Kod nas je još teže, jer smo već 20 dana u totalnom karantinu. I u takvim okolnostima, nemoguće je za profesionalne sportiste održat nivo spremnosti. I to nije najveći problem, strah me je da će biti posljedica i u psihološkom smislu. U redovnoj smo komunikaciji sa igračima i stručnim štabom", dodaje Drešaj.

Usljed nepredviđenih i nezapamćenih problema, uprava Dečića odlučila se na vrlo popularan potez.

"I u ovim okolnostima, kako bismo olakšali situaciju igračima, trenerima i svim zaposlenim u klubu, a u iščekivanju nastavka šampionata, redovno ćemo izmirivati sve obaveze na osnovu plata i ugovora", ističe Drešaj.

Život je stao, ali se u Tuzima bore...

"Nalazimo načina da koliko-toliko održimo stadion i objekat, a uradićemo sve da ne bude velikih zastoja u završetku dva značajna infrastrukturna projekta, kao što su reflektori i savremene tribine, za šta imamo maksimalnu podršku FSCG i Opštine Tuzi", zaključio je Drešaj.

Bonus video: