Doveo je osmoricu osvajača "Zlatne lopte", Savićević mu je jedno od najboljih pojačanja

"Počelo je sve sa Gulitom i Van Bastenom, pa Rajkardom... Kaka je bio neprevaziđen, Ševčenko takođe, ali isto mogu da kažem za Ronaldinja, Veu, Savićevića, Bobana, Desajia...", kazao je Galijani
4404 pregleda 0 komentar(a)
Galijani
Galijani

Proveo je više od 30 godina u Milanu i sa Silviom Berluskonijem stvarao šampionske generacije.

Adrijano Galijani, legendarni direktor "rosonera", za te tri decenije doveo je čak osam igrača, koji su osvajali "Zlatne lopte", a žali što nije uspio da dovede samo dvojicu asova.

To su Alesandro del Pjero i Kristijano Ronaldo.

"Za Del Pjera je Padova tražila tadašnjih pet milijardi lira, što je bio ogroman novac za mladića. Nismo prihvatili, žao mi je sada. Slično je bilo sa i Ronaldom. Imao je 15-16 godina, kada smo ga vidjeli i željeli, ali je Sporting tražio previše. Bio je to rizik", kazao je Galijani.

Zato je veoma teško da nabroji ko su mu bila najbolja pojačanja - među njima je i Dejan Savićević.

"Počelo je sve sa Gulitom i Van Bastenom, pa Rajkardom... Kaka je bio neprevaziđen, Ševčenko takođe, ali isto mogu da kažem za Ronaldinja, Veu, Savićevića, Bobana, Desajia...".

Otkrio je i da je 2006. imao dogovor sa Ibrahimovičem.

"Dogodio se 'kalćopoli' i sve je nekako stalo. Došao je kasnije, ali morali samo da ga prodamo zbog novca, koji nam je trebao. Nije pričao neko vrijeme sa mnom, jer sam mu obećao ranije da ga nikada neću pustiti. Ali, shvatio je da sam morao", kazao je Galijani.

Bonus video: