Moralno propadanje i opasnost od bankrota: Najveća kriza u novijoj istoriji Barse

Đosep Marija Bartomeu završiće svoju drugi mandat na mjestu predsjednika kluba sljedeće godine i više neće moći da ostane na tom mjestu
5835 pregleda 2 komentar(a)
Nou kamp
Nou kamp

Teški dani i teške optužbe u Barseloni.

Nakon što je šest članova upravnog odbora podnijelo ostavke, a jedan od njih Emili Ruso optužio čelnike kluba da su, kako je rekao, "stavljali ruku u blagajnu", prilikom sklapanja poslova, kandidat za novog predsjednika Viktor Font upozorava da bi klub mogao i da bankrotira, te da je "moralno već propao".

Đosep Marija Bartomeu završiće svoju drugi mandat na mjestu predsjednika kluba sljedeće godine i više neće moći da ostane na tom mjestu, a Font, prvi čovjek “Si al Futur” grupe poslao je otvoreno pismo u kojem upozorava da bi klub nakon ove krize ekonomski mogao da prooadne.

“Već neko vrijeme ‘Si al Futur’ upozorava Barselonu da klub ide ka savršenoj oluju, trenutku kada će morati da zamijeni najbolju generaciju u fudbalskoj istoriji. Sve to mora da bude urađeno tako što će se sačuvati vlasništvo nad klubom u rukama njegovih članova, ali i konkurentnost u svim selekcijama i kategorijama.

Ako su ti rizici bili veliki, sada su postali ogromni. Usred smo pandemije koja će imati takve posljedice na sve sfere života i na sport da sada ne možemo sagledati njihov obim.

Uz sve to, mjesecima gledamo sramnu eskalaciju incidenata u istitucijama kluba, a svaki novi incident samo prikriva veličinu prethodnog. To je proces koji je kuliminirao prethodnih dana međusobnim optužbama članova uprave i brojnim ostavkama.

Jedini prioritet bi trebalo da bude da klub izvučemo iz krize, da se promijeni sistem upravljanja. Cijela Barselona je u riziku. Ovo nije novi problem. Vidjeli smo početak u Nejmarovom slučaju, neslaganja između igrača i uprave su izlazila u javnost, društvene mreže su samo potvrdile veličinu skandala.

Ako dodamo slabu sportsku politiku, raspad borda direktora i značajno smanjenje prihoda zbog pandemije, mislim da je klub u opasnosti da bankrotira uz ovo moralno propadanje na koje je pristao. Kraj”, naveo je Font u svom pismu.

Bonus video: