Ćiro Blažević: Jovićević idealan za Dinamo; Barić: Nemoguće je da bude samostalan

"Ako nije spreman da bude samostalan, onda mu poručujem da ne prihvati taj posao", kaće "trener svih trenera"
5070 pregleda 2 komentar(a)
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto
Miroslav Ćiro Blažević, Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto
Ažurirano: 15.04.2020. 15:32h

Igor Jovićević, sin nedavno preminulog Cetinjanina i fudbalske legende Čeda Jovićevića, preuzeće zagrebački Dinamo nakon što klub definitivno napusti Nenad Bjelica.

Rokadu na klupi "modrih" komentarisao je Mirosav Ćiro Blažević i dao vjetar u leđa mladom treneru:

"Jako mi je žao što je umro Čedo Jovićević, Igorov otac. Bio je moj igrač", rekao je Ćiro za Sportske novosti i nastavio:

"Igor je pun pogodak. Tendencija svakog kluba jesta da se pomlađuje, u igračkom i trenerskom kadru. Jovićević je savršeno radio u mlađim kategorijama, tako da zaista nije mogao doći idealniji čovjek na Dinamovu klupu. Jer, ovo je vrijeme nestašice, neće više biti velikih kupovina, slijedi vrijeme stvaranja, a Jovićević je trener koji stvara. Jovićević ima neophodan psihološki kvalitet da vodi mlad tim, na koji će Dinamo morati da se osloni", kaže Blažević.

A da li je moguće trenerima da u Dinamu rade samostalno...

"Ako nije spreman da bude samostalan, onda mu poručujem da ne prihvati taj posao".

Nadovezala se još jedna legenda - Oto Barić.

"Da sam ja sad mlad trener poput Igora Jovićevića, u ovoj situaciji ne bih preuzeo Dinamo", kaže Barić.

"Da bude samostalan? To je praktično nemoguće. U Dinamu je šef struke Zoran Mamić, s kojim sam dobar i kojem želim puno uspjeha. Međutim, on sigurno drugačije razgovara sa Bjelicom, nego sa Jovićevićem. Zašto? Pa vidite, Jovićević je njegov izbor, on je došao iz mladog pogona, a kad je tako, onda se s takvim trenerima ipak drugačije razgovara. Zato sumnjam da će Jovićević biti skroz samostalan u vođenju ekipe. Volim Dinamo, želim mu uspjeh, ali mislim da je ovo s Bjelicom moralo na drugi način da se odigra i vjerujem da bi on pristao na finansijske uslove da je način komunikacije bio drugačiji", zaključio je Barić.

Bjelica je pred otkazom nakon što su stručni štab i igrači odbili smanjenje plate usljed pandemije koronavirusa.

Bonus video: