Pogba o prvom mandatu u Junajtedu: Fergi je najbolji, iako mi je slomio srce

"Znao sam da moram nešto da promijenim i otišao sam u Juventus", kaže Francuz
1620 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Beta/AP
Pol Pogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.04.2020. 20:26h

Mančester junajted prije desetak godina nije dao pravu šansu Polu Pogbi, nakon čega je tada mladi Francuz prešao u Juventus i napravio potez karijere.

Kasnije se spekulisalo o sukobu ser Aleksa Fergusona i menadžera Mina Rajole, i danas se vjeruje da je to razlog zašto je Pogba bio van tima...

"Bila su to jako teška vremena zbog svega što se događalo. Ser Aleks Ferguson je za mene najbolji trener svih vremena, ali je činjenica da me je povrijedio. Bio sam posljednja opcija za njega. Čak Rafael i Park igrali u veznom redu, a mene nije bilo nigdje. Onda je on odlučio da vrati Pola Skolsa iz penzije, što je za mene bilo ponižavajuće”, kaže 27-godišnji Pogba i dodaje:

"Tada mi je srce bilo slomljeno. Znao sam da moram nešto da promijenim i otišao sam u Juventus. To je bila teška odluka, jer sam sve morao da počnem od nule. Ipak, bio je to pravi put za mene. pokazalo se da nisam pogriješio", istakao je Pogba.

Pogba je 2009. napustio Avr i stigao u Junajtedovu akademiju, a za dvije sezone u prvom timu je odigrao svega sedam utakmica.

U Juveu je bio od 2012. do 2016, tada je postao i ponajbolji vezista na svijetu, što je natjeralo Junajted da prizna grešku i kupi ga za 105 miliona eura...

Pogba je i sada na izlaznim vratima "Old traforda", pominje se povratak u Juve, ali i transfer u Real Madrid.

Bonus video: