Luka Đorđević u Moskvi čeka prinovu: Stalno se raspitujem treba li pomoć Crnoj Gori

Đorđević je ruske medije upoznao i sa stanjem u Crnoj Gori i borbi sa pandemijom
3885 pregleda 2 komentar(a)
Luka Đorđević
Luka Đorđević

Crnogorski napadač Luka Đorđević prvi je fudbaler koji je domovini uputio pomoć u borbi protiv pandemije.

Igrač Lokomotive pauzu u ruskoj Premjer ligi provodi u svom stanu u Moskvi, iako je imao dopuštenje kluba da se vrati u Crnu Goru.

Đorđević se oporavio od operacije ukrštenih ligamenata koljena, i željno čeka povratak na travnati teren.

- U Moskvi sam, vrijeme provodim u kući, kao i svi drugi. Jeste dosadno, nedostaje nam fudbal, ali razumijemo trenutnu situaciju. Treniramo što je moguće više u datim uslovima. U zgradi u kojoj živim su brojni saigrači iz Lokomotive, a u njoj je i prodavnica. Do prodavnice ili apoteke su jedini izlasci iz stana. Spavam više nego obično, više gledamo televiziju, a posmatram i bjelorusku ligu. Da mi je neko prije rekao da ću gledati bjeloruski fudbal, nasmijao bih se. Sada posmatarm i navijam za BATE Borisov, zbog mog druga Borisa Kopitovića, koji igra u tom klubu i sa kojim često kontaktiram - kazao je Đorđević za “sport24.ru”.

Đorđević je ruske medije upoznao i sa stanjem u Crnoj Gori i borbi sa pandemijom.

- U svakodnevnom sam kontaktu sa predstavnicima crnogorskog zdravstva. Raspitujem se da li je potrebna pomoć u respiratorima ili drugoj opremi za liječenje. Za sada je situacija odlična, a Crna Gora je posljednja u Evropi zabilježila pozitivne na virus Covid19. Iako sam u Moskvi sa suprugom i u narednih sedam dana očekujemo prinovu u porodici. Shvatamo u potpunosti ozbiljnost situacije, maksimalno poštujemo mjere ljekara i vlasti i nema stresa, što je sada najbitnije. Iako je stanje u Crnoj Gori odlično u borbi sa pandemijom, nismo bili u mogućnosti da iskoristimo dopuštenje kluba i pauzu provedemo u domovini. I da sam sam, ostao bih u Moskvi, jer bih pri povratku u domovinu morao najmanje dvije nedjelje da provedem u karantinu - zaključio je Đorđević.

Bonus video: