ITALIJAN OPET EVOCIRAO USPOMENE NA RENDŽERSE

Gatuzo o Gazinom dočeku: Čarape su mi bile pune g...

Zanimljive anegdote trenera Napolija o životu u Glazgovu i čuvenom saigraču
2487 pregleda 0 komentar(a)
Pol Gaskojn i Đenaro Gatuzo, Foto: Mirror
Pol Gaskojn i Đenaro Gatuzo, Foto: Mirror

Đenaro Gatuzo je proveo samo godinu u Glazgov Rendžersu, ali ga je ta sezona 1997/1998. oblikovala u igrača kakav je postao.

U Škotsku je otišao kao tinejdžer, jer je bio 19-godišnjak, vratio se kao čovjek.

- Dok sam živio u žestokom, zaj...nom Glazgovu i igrao fudbal britanskim stilom, koji obožavam jer se tamo 90 minuta trči i bori kao muškarac, u Italiji većina fudbalera je plakala sudijama poput djevojčica. Shvatio sam da sam ja zapravo Škot slučajno rođen u Kalabriji - rekao je Gatuzo.

Potom je ispričao anegdotu sa Polom Gaskojnom poslije prvog treninga među „policajcima”. Kako sam kaže, ona ga je „napravila muškarcem”.

- Nakon prvog treninga izašao sam sa tuširanja i osjetio grozan smrad. Cijela  svlačionica je zaudarala na izmet. Kada sam došao do svog ormarića, vidio sam i zašto. Čarape su mi bile pune g..., a zluradi smijeh komšije do mene u svlačionici otkrio je i ko se u njih olakšao. Bio je to Pol Gaskojn - prisetio se temperamentni Italijan.

Popularni Gaza se ponudio da pomogne Gatuzu u prilagođavanju na novu sredinu, ali je to učinio na svoj način - dajući mu potpuno suprotne savjete od onih koje je pružao menadžer Volter Smit.

- Kao tinejdžer i nedokazani igrač imao sam najmanju platu u Rendžersu i nisam mogao sebi da priuštim lijepu odjeću za zvanične događaje. Zato je jednog dana Gaskojn došao do mene i rekao da me vodi u najfiniji krojački salon u Glazgovu koji je partner Rendžersa, kako bi mi tamo sašili klupska odijela po meri.

Naravno, Rino je pristao i krenuo.

- S obzirom na to da je klub plaćao, izabrao sam ih nekoliko i konačni račun bio je ogroman, 10 hiljada funti. Gaskojn je na to pukao od smijeha i rekao kako me je slagao, da klub nema nikakav ugovor s ovim „fensi” mjestom. Ali, odmah nakon toga je posegnuo rukom u džep i sam platio sva moja nova fina i skupa odijela - rekao je Gatuzo, koji je nakon epizode u Glazgovu napravio veliku karijeru i bio uzdanica Milana, u čijem dresu je osvojio dvije Lige šampiona.

Preporučujemo za Vas