Finale Lige šampiona 29. avgusta

Britanski mediji pišu da će se finale Lige šampiona najvjerovatnije igrati 29. avgusta u Istanbulu, a meč za pehar u Ligi Evrope tri dana ranije u Gdanjsku
2420 pregleda 0 komentar(a)
Trofej Lige šampiona, Foto: Beta/AP
Trofej Lige šampiona, Foto: Beta/AP

UEFA je poručila nacionalnim savezima da moraju da završe lige u julu, a avgust je ostavljen za evropska takmičenja.

I izgleda da je odlučeno kada će se igrati najvažnije utakmice - britanski mediji pišu da će se finale Lige šampiona najvjerovatnije igrati 29. avgusta u Istanbulu, a meč za pehar u Ligi Evrope tri dana ranije u Gdanjsku.

Evropska kuća fudbala će narednog četvrtka, 23. aprila, održati sastanak o tome kako da završi sezonu koju je uništila pandemija koronavirusa.

Čini se da će Uefa dozvoliti da se neke lige prekinu i prije kraja, zavisno od situacije u zemljama, piše BBC.

Ostalo je i da se odluči kako bi se igrale utakmice četvrtfinala i polufinala evropskih kupova.

Jedan plan je da se igraju po normalnom sistemu u julu i avgustu, a drugi da se igra po jedna utakmica, uz mogućnost da se završnica održi kao mini-liga tokom jedne sedmice.

U Ligi šampiona je poznato četiri od osam učesnika četvrtfinala, a ostalo je da se preostala četiri riješe u revanšima Mančester siti - Real Madrid (prvi meč 2:1), Bajern - Čelsi (3:0), Barselona - Napoli (1:1) i Juventus - Lion (0:1).

U Ligi Evrope je odigrano samo šest prvih utakmica osmine finala, dok bi po dva duela morali da odrade Sevilja i Roma i Inter i Hetafe.

Bonus video: