Povratak Benitesa u Njukasl neizbježan

- I dalje ne razumijem zašto se Rafa Benites čini toliko dobrim. Ne mogu to da ukapiram, jer je Njukasl u njegovoj eri igrao toliko negativan fudbal da je to nevjerovatno. Ali, tako vam je to - Rafa je napravio sebi sjajan PR o tome kako je vodio klub u to vrijeme - kritikuje Sem Alardajs
1274 pregleda 0 komentar(a)
Povratak na staro mjesto: Rafa Benites, Foto: Beta/AP, Tim Ireland/AP
Povratak na staro mjesto: Rafa Benites, Foto: Beta/AP, Tim Ireland/AP

Investicioni fond, na čelu sa saudijskim prestolonasljednikom Mohamedom bin Salmanom, ubrzo bi trebalo da završi preuzimanje Njukasla od sadašnjeg gaze Majka Ašlija.

A sa novom upravom doći će i novi menadžeri, a „Skaj sport” tvrdi da će to biti dobro poznato ime na „Sent Džejms parku”, Rafa Benites.

Bivši trener Liverpula, Valensije, Intera, Čelsija, Napolija i Real Madrida je vodio „svrake” od 2016. do 2019. godine, a Kit Dauni sa „Skaj sporta” je na pitanje navijača da li se Rafa vraća, dao kratak odgovor:

„To je neizbježno”.

Najava povratka Španca se nikako ne sviđa čovjeku koji je takođe sjedio na klupi Njukasla u sezoni 2007/2008, Semu Alardajsu, koji „navija” za sadašnjeg menadžera, Stiva Brusa.

- Biće veoma teško za Stiva, mislim da će biti zabrinut kada se preuzimanje završi. Dva puta sam to doživio, jednom u Blekburnu, a drugi put u Njukaslu. Nisam bio čovjek Majka Ašlija i to razumijem, ali Stiv zbog toga mora da bude zabrinut. Znam da se mnogo priča je li dovoljno dobar, ali on je uradio veoma dobar posao, kada se uzme u obzir da je stigao samo dvije sedmice pred početak sezone - rekao je Alardajs.

A onda se najkratkotrajniji selektor Engleske (proveo na klupi 67 dana) osvrnuo na Benitesa.

- I dalje ne razumijem zašto se Rafa Benites čini toliko dobrim. Ne mogu to da ukapiram, jer je Njukasl u njegovoj eri igrao toliko negativan fudbal da je to nevjerovatno. Ali, tako vam je to - Rafa je napravio sebi sjajan PR o tome kako je vodio klub u to vrijeme - istakao je Alardajs.

Benites je preuzeo Njukasl 11. marta 2016. i te sezone ispao iz Premijer lige, ali je odmah u narednoj osvojio Čempionšip.

Vodio je je ekipu dvije sezone u Premijer ligi, ali nije produžio ugovor, jer je Ašli rekao da su njegovi zahtjevi bili megalomanski.

Bonus video: