Iskra misli na igrače u vrijeme krize, Nedović: Kao porodica smo

Trener Iskre Aleksandar Nedović oduševljen odlukom uprave kluba da igračima i tokom pauze isplaćuje plate u punom iznosu
2170 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Nedović
Aleksandar Nedović
Ažurirano: 18.04.2020. 10:11h

Prekid fudbalske sezone prekinuo je i put fudbalera Iskre ka Evropi.

Prekinuo za sada, možda i usporio, ali šta god da se dogodi - nastavila se sezona ili ne - klub iz Danilovgrada je blizu najvećeg uspjeha u istoriji.

Neočekivanu pauzu momci Aleksandra Nedovića dočekali su na trećem mjestu, sa četiri boda više od Rudara, najbližeg konkurenta u borbi za kvalifikacije Lige Evrope.

- Baš žalimo što je sve stalo, jer smo imali velike šanse da dođemo do evropske scene, ali ne samo to - već i da napravimo dobre stvari u debitantskom nastupu. Sklopili smo ekipu u januaru, doveli smo trojicu igrača, koji su nam dali ekstrakvalitet - Kata, Jamamota i Petrovića. Ubijeđen sam da bismo rasli kao tim i spremni dočekali najveći izazov - kaže trener Nedović.

Kada će se nastaviti prvenstvo, da li će se uopšte nastaviti - pitanja su bez odgovora.

- Najviše bih volio da počnemo da treniramo i igramo, ovo je situacija bez presedana, nešto što nas je poremetilo i kao osobe, i kao sportiste. Najljepše je na terenu izboriti ono što ti pripada i bili smo spremni za to. Sada, ne znam koliko bi bilo prikladno nastaviti sezonu - kaže Nedović.

Ne priča, ističe, tako jer je njegov tim na poziciji koja vodi u Evropu...

- Pauza je već mjesec, ne zna se kada ćemo moći da se vratimo, a ne treba zaboraviti da smo tek izašli iz planirane takmičarske pauze tokom zime. Plašim se da bi nakon još jednog prekida bilo dosta posljedica - mogućnost povreda bi bila velika, pitanje je koliko bismo uspjeli da spremimo igrače, u kakvom će fizičkom stanju biti kada se dobije dozvola za treninge. Moji igrači imaju plan šta da rade, siguran sam da se pridržavaju, ali fudbal je mnogo kompleksniji od toga - ističe on.

Iskra, kao i ostali crnogorski klubovi, ne može da ponudi igračima komfor i uslove kakvi postoje u razvijenijim fudbalskim zemljama, ali odnos prema fudbalerima u ovim trenucima je, kaže Nedović, za svako poštovanje.

- Predsjednik Blažo Šaranović je odmah stavio do znanja momcima da će primati plate u punom iznosu, što god se dogodi i do kada god bude ovo trajalo. Od prvog dana mi smo kao porodica, uvijek smo imali njegovu podršku i time što je igrače u startu rasteretio briga oko primanja pokazao kako ih doživljava i koliko cijeni njihovu želju da Iskru dovedu do Evrope - zaključuje Nedović.

Bonus video: