Halo, ovdje Predrag Mijatović. Ma jeste, kako ne: Kad igrač ne vjeruje da ga zove direktor Reala

Danas 31-godišnji Skorč ispričao je kako je kao 18-godišnjak na počecima profesionalne karijere dobio poziv od nekadašnjeg slavnog napadača, a u to vrijeme sportskog direktora Reala
9672 pregleda 0 komentar(a)
Skorč
Skorč

Njemački fudbaler Kristijan Skorč. igrač njemačkog četvrtoligaša Sarbrikena, otkrio je zanimljivu anegdotu čiji je akter bio Predrag Mijatović.

Danas 31-godišnji Skorč ispričao je kako je kao 18-godišnjak na počecima profesionalne karijere dobio poziv od nekadašnjeg slavnog napadača, a u to vrijeme sportskog direktora Reala.

U to je vrijeme Skorč je igrao u Herti.

"Halo, ovdje Predrag Mijatović, sportski direktor Real Madrida. Sviđaš mi se prijatelju", čuo je Skorč glas na telefonu.

Odgovorio je:

'Ma jeste, kako da ne'.

Poklapio je slušalicu.

"Mislio sam da me neko zeza, jer sam imao prilično duhovito društvo. Nedugo nakon toga nazvao me moj menadžer i pitao me je li sa mnom sve u redu. Rekao mi je da se dođem u jedan restoran, kad tamo on s Mijatovićem. Ostao sam bez daha. Onda sam se Mijatoviću izvinio hiljadu puta i sve sam mu objansio. Rekao mi je da nikad tako nešto nije doživio, ali da mu je simpatično", otkriva Skorč.

Potom je potpisao ugovor za B ekipu Reala.

"Ne bih takvu ponudu nikad dobio u Njemačkoj. Mijatović mi je rekao da je finansijska konstrukcija ugovora jednostavno takva da moram da probam", objasnio je.

U Realu se nije nametnuo, pa je 2009. godine prešao u Keln. Kasnije je još igrao za Kotbus, Bohum, Duizburg..., a danas je član Sarbrikena...

Bonus video: