Zvuči poznato - kineski fudbaler prepravljao tablice na automobilu, izbacili su ga iz kluba

Slučaj iz Kine neodoljivo podsjeća na aferu sa tablicama automobila tadašnjeg ministra rada u Vladi Crne Gore Suada Numanovića
2981 pregleda 5 komentar(a)
Mercedes veziste Gnangžu Evergrandea
Mercedes veziste Gnangžu Evergrandea
Ažurirano: 18.04.2020. 15:36h

Najbogatiji azijski klub, kineski Gvangžu Evergrand, raskinuo je ugovor sa 33-godišnjim vezistom Ju Hančaom zbog kršenja discipline. Hančaa je gubitka posla, ali i kazni od 15 dana zatvora i iznosa od 709 američkih dolara, koštalo prepravljanje slova E u F na tablicama svog džipa “mercedes”.

U želji da provoza svoj mercedes, Hančao je na ulici bez skrivanja prekrio donji horizontalni dio slova E, kako bi izbjegao gradski propis u ograničenju koje predviđa maksimalnih četiri uzastopna dana učešća u prometu.

Vezistu slavnog kluba niko nije pratio, ali su ga snimile kamere sa objekata u blizini mjesta prekršaja. Snimak je došao do uprave kluba, koji vodi proslavljeni italijanski fudbeler a sada trener Fabio Kanavaro.

Čelnici kluba su prekršaj ocijenili kao teško narušavanje klupskog ugleda i discipline i Hančau je momentalno prekinut ugovor sa aktuelnim prvakom Kine. Bez odštete!

Da se u Kini ne trpi nedisciplina, pokazuje postupak Gvangžu Evergrandea, jer je Hančao u šest sezona klubu doprinio sa čak 10 velikih trofeja.

Najveći je titula prvaka Azije 2015. godine, ali i pet naslova prvaka Kine.

To je potpuno suprotno sa crnogorskom praksom, jer se mnogi sjećaju afere promjene službenih tablica civilnim na automobilu za potrebe tadašnjeg ministra rada Suada Numanovića, 2015. godine, za koju niko nije odgovarao.

Tačnije, u kontroverznom suđenju sa brojnim suprotstavljenim i neusaglašenim izjavama vozaču ministra je kazna od četiri mjeseca zatvora na kraju preinačena na “rad u javnom interesu”.

Hančao nije bio te sreće da slovo na tablici prepravi u Crnoj Gori, pa će uz gubitak posla, novac i zatvorsku kaznu, u njegovom kartonu biti upisano i 12 kaznenih bodova, pa će ga svaki naredni prekršaj koštati veće kazne.

Bonus video: