Fudbal je posljednji problem o kome razmišljamo kada dnevno umire 400 ljudi

Volja svih aktera najpopularnijeg sporta postoji, ali da li postoje uslovi, kada će se steći uslovi - to je drugo pitanje
1138 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Lacio - Roma, Foto: AP
Sa meča Lacio - Roma, Foto: AP

Jednog dana se čini da je početak blizu, drugog da je toliko daleko da izgleda da se fudbalska sezona neće ni nastaviti...

Volja svih aktera najpopularnijeg sporta postoji, ali da li postoje uslovi, kada će se steći uslovi - to je drugo pitanje.

U Italiji se nadaju otvaranju treninga 4. maja, klubovi vraćaju igrače iz inostranstva, a predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina čeka, kako je rekao, odobrenje ministra sporta Vinćenca Spadafore i ministra zdravlja Roberta Sperance.

Speranca je, međutim, kazao da mu je fudbal "posljednji problem" o kome misli.

"Bitka nije dobijena. Nastavljamo je. Moramo da insistiramo na podjeli na zone sa KOVID-19 i zone u kojima nema bolesti. Pored velikog poštovanja, a i kao strastveni zaljubljenik u fudbal, moram da kažem da u trenutku kada imamo 400 mrtvih dnevno - o fudbalu i ne mislim. To je posljednji problem o kome razmišljam", kazao je Speranca.

"Životi su na prvom mjestu. Prioriteti države su drugačiji. U jednom trenutku život će se normalizovati, ali otvarati stadione i škole sada značilo bi otvaranje mogućnosti za novo širenje zaraze".

Bonus video: