Mijatović: Moje prijateljstvo sa Šukerom nacionalisti nikada nisu gledali pravim očima

U Realu je bio saigrač sa Davorom Šukerom, sa kojim ga veže neraskidivo prijateljstvo, kao pokazatelj kako prijatelj i ljubav mogu biti iznad svega
8672 pregleda 11 komentar(a)
Šuker i Mijatović
Šuker i Mijatović

U još jednom opširnom intervjuu za španske medije, sličnom onom koji je nedavno dao magazinu "Jot Down", Predrag Mijatović, slavni crnogorski fudbaler, govorio je, između ostalog, o trenutku koji mu je promijenio život, o prijateljstvu sa Davorom Šukerom...

''Da sam popio rakiju svaki put kad sam kasnije gledao taj gol, vjerovatno bih postao pijanac. Taj sam gol vidio hiljadu puta. Taj trenutak mi se urezao u sjećanje i tako će biti dok sam živ. Najljepši trenutak karijere, bez sumnje'', kazao je Peđa.opisavši gol koji je postigao u finalu Lige šampiona 1998, kojim je Realu donio titulu prvaka Evrope poslije 32 godine.

U Realu je bio saigrač sa Davorom Šukerom, sa kojim ga veže neraskidivo prijateljstvo, kao pokazatelj kako prijatelj i ljubav mogu biti iznad svega.

On je rekao da nacionalisti to ne znaju da gledaju pravim očima.

''Ljudi s više životnog iskustva razumjeli su naše prijateljstvo jako dobro. Prijatelji i ljubav su iznad svega. Međutim, nacionalisti su sve to gledali drugačijim očima. Međutim, za to me nikad nije bilo briga. Niko nije mogao uticati na moje odluke, pogotovo ne političari. Davor i ja smo dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice. Sport treba da bude iznad svega, pa čak i političkih interesa. Sportisti su svakako drugačiji u tom smislu, odvojeni su od svega toga, jer nam nije servirano sve što se događa u svakodnevnom životu. Takođe, ne smijemo da budemo veće patriote od nekoga iz Beograda ili Zagreba, koji žive u lošijim uslovima. Mi smo privilegirani, živimo dobro, za nas patriotizam nije opsesija. Sportisti treba da kažu sve što misle, ali ne i da budu opsjednuti'', zaključio je legendarni Crnogorac.

Bonus video: