Real se seli sa Bernabeua na Di Stefano?

Španija je s više od 200.000 zaraženih osoba koronavirusom jedna od najpogođenijih zemalja
2827 pregleda 0 komentar(a)
Stadion Alfredo di Stefano
Stadion Alfredo di Stefano

Real Madrid bi preostale domaće prvenstvene utakmice ove sezone mogao odigrati na pomoćnom stadionu "Alfredo di Stefano" jer je sasvim izgledno kako će stadioni ostati zatvoreni za publiku, rekao je u ponedjeljak zvaničnik tog kluba.

Stadion "Santjago Bernabeu", kapaciteta 81.000 mjesta, u fazi je obnove pa bi radovi trebalo da se nastave idućih sedmice. Kako ne bi morao prekidati radove u junu, kada se očekuje nastavak prvenstva, klub će zatražiti dozvolu za odigravanjem preostalih susreta na "Di Stefanu".

Taj stadion se nalazi u sportskom kampu Real Madrida, u sjevernoj četvrti Valdebebas, a na njemu svoje utakmice igra klupski podmladak Kastilja Real Madrid u trećoj ligi. Stadion je ime dobio po legendarnom argentinskom igraču koji je nosio bijeli dres "kraljevskog kluba" od 1953. do 1964. godine.

Otvoren je 2006. godine i ima 6.000 mjesta. Dužina i širina terena jednaki su onima na "Bernabeuu" pa ne bi trebalo da bude problema sa dobijanjem dozvole. Real Madrid namjerava da podnese zahtjev tek kada bude službeno saopšteno hoće li se prvenstvo nastaviti s publikom ili bez nje.

Španija je s više od 200.000 zaraženih osoba koronavirusom jedna od najpogođenijih zemalja.

Prvenstvo je zaustavljeno 13. marta. Za sada je nepoznato kada bi se moglo nastaviti, a organizator La Liga razmatra mogućnost igranja u junu i julu bez publike. Konačnu odluku donijeće ministarstvo zdravlja.

Real Madridu, koji zaostaje dva boda za vodećom Barselonom, preostaje još šest domaćih utakmica. Mora ugostiti Eibar, Valensiju, Majorku, Hetafe, Alaves i Viljareal.

Real je i u osmini finala Lige šampiona, a u revanšu gostuje Mančester sitiju, od koga je izgubio 2:1 u Madridu.

Bonus video: