Rojs odlučio derbi između dvije Borusije

Rojs je prethodno bio strijelac 20. maja 2017. godine, kada je postigao dva gola u pobjedi nad Verderom 4:3. Sedam dana kasnije doživio je tešku povredu u finalu Kupa Njemačke sa Ajntrahtom, koju je Dortmund dobio sa 2:1
0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Reuters
Marko Rojs, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2018. 19:21h

Pobjedama gostujućih ekipa sa identičnih 1:0, završena su današanja dva duela u Bundesligi. U derbiju između dvije Borusije u Menhengladbahu, uspješnija je bila slavnija iz Dortmunda, zahvaljujući evrogolu Marka Rojsa.

Kapiten "milionera", koji je zbog povrede zadnjih ukrštenih ligamenata na koljenu desne noge u finalu Kupa Njemačke sa Ajntrahtom pauzirao čak osam mjeseci, u trećoj je utakmici od povratka na teren pokazao klasu - sjajno je u desnom gornjem uglu kaznenog prostora prihvatio loptu na dodavanje Širlea, a onda je nebranjivo pogodio suprotni gornji ugao.

Imala je domaća Borusija šanse, čak i neopravdano poništen gol Jonasu Hofmanu u finišu prvog poluvremena, ali je na kraju presudio evrogol Rojsa. Dortmund će do sjutrašnje utakmice Lajpciga biti drugoplasiran sa 40 bodova, 19 manje od lidera Bajerna

A i Štutgart je odnio sva tri boda iz Augsburga. Jedini pogodak postigao je sjajni napadač "švaba" Mario Gomes.

"Švabe" od dolaska na klupu turskog trenera Tajfuna Korkuta igraju kao u transu - remi pa dvije pobjede, i Štutgart je od zone ispadanja pobjegao čak 10 bodova a od zone baraža četiri.

Rezultati:

Augsburg - Štutgart 0:1 (Gomes 27)

Borusija M. - Borusija D. 0:1 (Rojs 32)

Ponedjeljak: Ajntraht - Lajpcig (20,30 h)

Bonus video: