Popustio i predsjednik Breše: Italijani ujedinjeni da se sezona završi

U saopštenju se navodi da će se utakmice odigravati "u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenih"
1895 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Lacio - Juventus, Foto: Gregorio Borgia
Sa meča Lacio - Juventus, Foto: Gregorio Borgia

Svih 20 klubova italijanske Serije A u utorak je jednoglasno odlučilo da će pokušati da dovrše takmičenje u sezoni koju je sredinom marta prekinula pandemija bolesti COVID-19, objavila je liga.

"Glavna skupština Serie A se sastala putem videokonferencije i jednoglasnom odlukom svih 20 klubova potvrdila namjeru da se dovrši takmičenje u sezoni 2019./20., ako vlada dopusti nastavak", stoji u saopštenju Serije A.

Do jutrošnjeg sastanka nekoliko je klubova, poput Sampdorije i Torina, bilo protiv nastavka, a vlasnik Breše Masimo Ćelino je više puta javno poručio da se njegova ekipa neće pojaviti na terenu. No, u nekoliko dana svi su promijenili mišljenje.

U saopštenju se navodi da će se utakmice odigravati "u skladu s medicinskim protokolima za zaštitu igrača i svih zaposlenih".

Iz Italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) su poručili da žele da završe sezonu, čak i ako to znači da će se igrati do jeseni.

Još nema nikakvih indikacija hoće li i kada italijanska vlada dopustiti odigravanje fudbalskih utakmica.

Bonus video: