Nasri: Nepotizam u Francuskoj, ne sviđa mi se kako igra reprezentacija

"Postavite Pepa Gvardiolu da trenira francusku reprezentaciju i vidjećete kako će igrati. Uživali bismo", kaže bivši reprezentativac "trikolora"
1995 pregleda 0 komentar(a)
Samir Nasri, Foto: Goal.com
Samir Nasri, Foto: Goal.com

Samir Nasri je 2014. godine odigrao posljednji meč za reprezentaciju Francuske, nikada nije ni krio da nema dobar odnos sa selektorom Didijeom Dešanom.

Bivši as Marseja i Arsenala se sada osvrnuo na način kako funkcioniše nacionalni tim.

"Postoji mnogo igrača koji su loši u reprezentaciji, ali su i dalje tu, redovno dobijaju poziv. Sve zavisi ko je selektor. Mnogi stručnjaci rade ono što piše u "L'Ekipu", ima mnogo nepotizma. Kriterijimi se mijenjaju - ranije da biste dobili poziv za reprezentaciju morali ste da se dokažete u klubu. Sada to ne igra nikakvu ulogu", rekao je Nasri.

Slučaj Karim Benzema je primjer, tvrdi Nasri.

"Ne razumijem zašto Benzema nije otišao na EP 2016. i Mundijal 2018. Ne razumijem ni zašto ja nisam bio na SP 2014. Pronađite mi fudbalera koji će biti zadovoljan ulogom rezervnog igrača. Ne razumijem zašto Ben-Arfa nije bio pozvan na EP 2016. poslije onakve sezone u Nici".

Način na koji igra Francuska je dugo bio tema, ali kritičari su utihnuli nakon svjetske titule u Rusiji.

"Prije dvije godine sam se radovao tituli Francuske. Sada možete da sastavite tri tima vrlo jakog nivoa. Postavite Pepa Gvardiolu da trenira francusku reprezentaciju i vidjećete kako će igrati. Uživali bismo. vaćemo. Imam pravo da mi se ne sviđa kako igra selekcija, iako je titula na Mundijalu bila zaslužena", naveo je Nasri.

Bonus video: