UEFA postavila rok: Do 27. maja da se zna ko nastavlja, a ko prekida sezonu

Ukoliko nacionalne lige ne mogu da se nastave i završe, 'o plasman na evropsku scenu odlučivaće sportski kriterijumi - plasman na tabeli, ili prosječan broj osvojenih bodova, u slučaju da timovi nemaju isti broj odigranih mečeva
1225 pregleda 0 komentar(a)
UEFA
UEFA
Ažurirano: 23.04.2020. 15:13h

Nacionalni fudbalski savezi bi do 27. maja trebalo da dostave Uefi odluku o tome da li će nastaviti prekinutu sezonu i u kojem formatu, odlučio je danas Izvršni komitet evropske kuće fudbala.

UEFA insistira da se prvenstva završe do 3. avgusta, kako bi mogle da se odigraju završnice evropskih takmičenja, Lige šampiona i Lige Evrope.

Ukoliko nacionalne lige ne mogu da se nastave i završe, o plasmanu na evropsku scenu odlučivaće sportski kriterijumi - plasman na tabeli, ili prosječan broj osvojenih bodova, u slučaju da timovi nemaju isti broj odigranih mečeva.

Preporučeno je da se uradi sva da se prvenstva završe.

UEFA je opredijelila 70 miliona eura za klubove, čiji su igrači igrali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a dodatnih 200 miliona će podijeliti nakon završetka šampionata, koji je pomjeren za 2021. godinu.

Bonus video: