SPFCG: Drugoligaši iz krajnosti u krajnost, Dečić pozitivan primjer

"Presjek koji smo uradili pokazuje različitu sliku kada su u pitanju isplaćivanja zarada igračima", saopšteno je iz SPFCG nakon analize stanja u drugoligaškim klubovima
1914 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg drugoligaškog meča Mladost - Lješkopolje - Dečić, Foto: Boris Pejović
Sa prošlogodišnjeg drugoligaškog meča Mladost - Lješkopolje - Dečić, Foto: Boris Pejović

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore analazirao je stanje u crnogorskim drugoligaškim klubovima tokom pauze zbog koronavorisa i naišao na prilično raznoliku situaciju.

"Igrači klubova Druge crnogorske fudbalske lige sa nestrpljenjem isčekuju povratak treninzima i utakmicama. Presjek koji smo uradili pokazuje različitu sliku kada su u pitanju isplaćivanja zarada igračima, čak se može reći da ide iz krajnosti u krajnost. Neki klubovi su već duže vrijeme u nezavidnoj finansijskoj situaciji, i to u ovim vanrednim okolnostima dolazi sve više do izražaja", navode iz SPFCG.

"Ipak, ima nekoliko pozitivnih primjera. Ovom prilikom, izdvojili bismo FK Dečić, čijim igračima su ne samo isplaćene zarade u punom iznosu, već im je saopšteno da se one neće smanjivati bez obzira na zaustavljanje takmičenja tokom pandemije. Koliko je igračima bitno otklanjanje neuzvjesnosti po tom pitanju, najbolje potvrđuju riječi kapitena Aldina Adžovića: 'Ovakav potez rukovodstva predstavlja psihološko rasterećenje za sve nas u ovim vanrednim okolnostima. Mirni smo sa te strane'. Svakako potez za primjer", navode iz Sindikata fudbalera, uz zaključak:

"Kao i njihove kolege iz I CFL, igrači naših drugoligaša treniraju individualno po programima koji su dobili od klubova".

Bonus video: