Vlasnik Sampdorije: Bićemo mirni kada se pronađe vakcina, zaboravite ovu sezonu

Fudbalski savez Italije i čelnici Serije A postigli su dogovor o nastavku sezone, prekinute prije više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa
1622 pregleda 0 komentar(a)
Ferero, Foto: Twitter, Twitter
Ferero, Foto: Twitter, Twitter

Vlasnik Sampdorije Masimo Ferero rekao je danas da bi klubovi Serije A trebalo da se potrude da pripreme dobru sezonu 2020/2021, umjesto što se bore za nastavak ove fudbalske sezone.

Fudbalski savez Italije i čelnici Serije A postigli su dogovor o nastavku sezone, prekinute prije više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa. Nije poznato kada bi sezona mogla da se nastavi, a spekuliše se da bi prvenstva širom Evrope mogla da budu prekinuta. Takvu odluku juče jje doniela Holandija, koja je odlučila da prekine prvenstvo i ne proglasi šampiona.

"Nastavićemo da se zavaravamo sve dok nam neko ne kaže da se pojavila vakcina, jedino tada ćemo biti mirni. Umjesto što kažemo: 'Hadje da počnemo ponovo', bolje je da zasučemo rukave, da obezbijedimo dobru sezonu 2020/2021", rekao je Ferero za Rai radio.

On je upitao šta treba uraditi u slučaju da se sezona nastavi, a fudbaleri se zaraze koronavirusom.

"Da li ih šaljemo u karantin ili ih tretiramo kao povrijeđene igrače? A kako očekujete da igrači u karantinu ostanu mjesec dana u hotelu? Oni nisu u kućnom pritvoru. Biću srećan da nastavimo sezonu kada dobijemo uvjeravanja i prihvatljive predloge. Ako ih dobijemo, ideja je da počnemo 11. ili 18. maja", naveo je on.

"Takođe, ako se nastavi sezona, moraćemo da igramo dvije ili tri utakmice nedjeljno ali i da igramo u avgustu. Poslije toga morate momcima da date mali odmor i da počnete novu sezonu u oktobru, a Evropsko prvenstvo je narednog juna. To je kratak rok", dodao je predsjednik Sampdorije.

Bonus video: