Poruka Roja Kina igračima: Sve je to biznis, ne dajte da vam smanje plate

"Kada smo pregovarali o ugovorima vlasnici klubova bi nam uvijek govorili da je to samo biznis. A sada, vlasnici klubova, koji su milijarderi, pričaju igračima kako su u problemima i da bi trebalo da smanje plate", kaže legenda Junajteda
1936 pregleda 0 komentar(a)
Roj Kin, Foto: Goal.com
Roj Kin, Foto: Goal.com
Ažurirano: 25.04.2020. 17:06h

Bivši vezista Mančester junajteda Roj Kin je imao jasnu poruku fudbalerima premijerligaških klubova da ne dozvole da im se smanje plate usljed pandemije koronavirusa.

"Kada smo pregovarali o ugovorima vlasnici klubova bi nam uvijek govorili da je to samo biznis. A sada, vlasnici klubova, koji su milijarderi, pričaju igračima kako su u problemima i da bi trebalo da smanje plate", kaže Kin i dodaje:

"Mislim da bi igrači iz velikih klubova trebalo da se odupru takvim pritiscima. Neka vlasnici poštuju ugovore koje su potpisali sa igračima. Pa to je samo biznis! Uzimajući u obzir lično iskustvo i okolnosti pod kojima sam morao da odem iz Mančester junajteda, nikad ne bih pristao da mi se smanji ono što se garantuje ugovorom", ističe Kin.

Klubovi iz Premijer lige su od igrača tražili da prihvate smanjenje zarada od 30 odsto.

Od velikih klubova, samo je Arsenal sa igračima i stručnim štabom do sada dogovorio smanjenje plata, i to za 12,5 odsto.

Bonus video: