Vešović juri titulu sa Legijom: Vraćamo se grupnim treninzima, život se polako vraća u normalu

Poljaci za 29. maj najavljuju nastavak sezone, koji tim crnogorskog fudbalera dočekuje kao lider Ekstraklase
2609 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Polska Press
Marko Vešović, Foto: Polska Press

Mediji u Poljskoj su sigurni - tamošnja Ekstraklasa, prvoligaški rang, nastaviće se 29. maja. To je kasnije na neki način potvrdio i premijer Poljske Mateuš Moravecki, koji je i upozorio da bi sve moglo da se se promijeni, jer je situacija nepredvidiva.

"Ovdje je situacija dosta stabilna. Građani su se pridržavali svih mjera, dosta su odgovorni i zasad je sve pod kontrolom. Otvoreni su parkovi i šume prošlog ponedjeljka, a najavljeno je da će se svake sedmice nešto novo otvarati, tako da se život polako vraća u normalu", kaže za Televiziju Vijesti Marko Vešović, fudbaler Legije iz Varšave.

Posljednji meč u Poljskoj je odigran 9. marta, kao da je prošla čitava vječnost. Tokom pauze koja traje već mjesec i po Vešović je radio individualno, koliko je to bilo moguće u takvim uslovima.

Uskoro bi ekipe ponovo trebalo da počnu sa zajedničkim treninzima...

"Fudbal je stopiran, kao i svugdje u svijetu. Treniramo individualno, u svakodnevnom smo kontaktu sa trenerima, od kojih dobijamo program i postoje naznake da ćemo od ponedjeljka početi da treniramo u manjim grupama. Rečeno je da bi prvenstvo trebalo da se nastavi krajem maja ili početkom juna", dodao je Vešović.

Crnogorski reprezentativac sve ovo vrijeme prati i dešavanja u Crnoj Gori.

"Pratim svakodnevno. Raduje me to što nije došlo do eskalacije zaraženih i da je sve pod kontrolom. Nadam se da će sve što prije da se vrati u normalu", ističe Vešović, koji je u Varšavi sa porodicom:

"Izađemo malo, prošetamo, treniramo, družimo se. Dobro mi je sve to došlo jer sada radimo ono što ranije nismo mogli, zato što nismo imali vremena zbog posla i brojnih obaveza", zaključio je bivši fudbaler Rijeke i Crvene zvezde.

Nakon 26 kola u Ekstraklasi Legija je lider sa 51 bodom, osam više od drugoplasiranog tima Pjast Gljivice, inače aktuelnog šampiona.

Bonus video: