Pio sam svaku noć, a opet sam bio najbolji strijelac Primere: Ispovijest čuvenog "doktor gola"

''U Juventusu sam bio pravi profesionalac, dok sam u Madridu, s druge strane, izlazio svaku noć", opisao je Vijeri epizodu u Atletiku
10812 pregleda 1 komentar(a)
Bobo Vijeri u dresu Atletika
Bobo Vijeri u dresu Atletika
Ažurirano: 26.04.2020. 11:52h

Italijan Kristijan-Bobo Vijeri je bio jedan od najboljih napadača svog vremena - 90-ih godina prošlog vijeka je žario i palio Apeninima, od Torina, Pize, Ravene i Venecije, preko Atalante i Juventusa, do Lacija i Intera, gdje je dostigao vrhunac.

Nije se zaustavio, igrao je dalje za Milan, Sampdoriju, Fiorentinu, pa ponovo Atalantu, gdje je napokon završio karijeru.

Ukupno je u karijeri postigao 236 golova, na skoro 500 utakmica.

Bio je vezan za Italiju, ali imao je i dva izleta - prvi, u najboljim godinama, kada je sezonu 1997/98 odigrao u madridskom Atletiku, i drugu, kasnije, 2006. u Monaku, ali je uveliko bio prošao zenit.

Fudbalska ikona Juventusa, Intera i Lacija, napadač koji je postigao 23 gola u dresu reprezentacije Italije, kojeg su zvali "doktor gol", opisao je u inetrvjuu godinu provedenu u Španiji, u dresu Atletika.

Fudbal u Primeri mu je odgovarao, skoro kao italijanski, a Madrid je, s drruge strane, bio izazovan grad...

''U Juventusu sam bio pravi profesionalac, dok sam u Madridu, s druge strane, izlazio svaku noć. Bio je to tamo način života. Svi su izlazili, pa tako i ja. Šta ste očekivali, da jedini ostanem kod kuće? Izašli bismo na kasnu večeru, zatim na piće. I tako bi to išlo... Uprkos svemu tome, bio sam najbolji strijelac lige'', rekao je Vijeri za TyC Sports.

Na tadašnjem "Visente Kalderonu" postigao je 24 ligaška gola, ukupno 29 na 32 utakmice u dresu "kolćonerosa" u svim takmičenjima, ali je otišao nakon jedne sezone, zbog svađe sa tadašnjim trenerom Atletika Radomirom Antićem.

Igrao je potom jednu sezonu za Lacio, a onda se napokon skrasio u Interu, ostao šest sezona, postigao preko 100 golova...

Bonus video: