Mesiju i Ronaldu je lakše da daju golove nego što je bilo meni i mojoj generaciji

Legendarni makedonski napadač ponovio je da žali što je Jugoslavija nestala sa scene, kazavši da je uvjeren da bi selekcija nekadašnje države osvajala najveće titule
1381 pregleda 0 komentar(a)
Pančev
Pančev

Darko Pančev, nekada sjajni golgeter Crvene zvezde i najbolji evropski strijelac, smatra da je Kristijanu Ronaldu, Mesiju i ostalim današnjim bombarderima lakše da daju golove nego njemu i igračima njegove generacije.

''Svako ko je pratio fudbal posljednjih 20-30 godina prepoznaće razliku. U moje vrijeme pa negdje sve do 2005. igrači nisu bili zaštićeni. Dobijali smo toliko udaraca.... U današnje vrijeme igrati naprijed je veliko zadovoljstvo, jer su se odbrane promijenile. Dueli su slabiji, a kazneni prostor se više ne nadzire toliko, pa je lakše postizati golove.", kazao je Pančev za goal.com.

Legendarni makedonski napadač ponovio je da žali što je Jugoslavija nestala sa scene, kazavši da je uvjeren da bi selekcija nekadašnje države osvajala najveće titule.

''U Italiji 1990. smo bili peti i to je bio odličan rezultat. Možda smo uz malo sreće mogli ne samo do polufinala, nego i do finala. Jako mi je žao što su spoljnje sile uz neke elemente u Jugoslaviji uništili tu zemlju. Bio je to naš najplodniji fudbalski period. Dolazila je fantastična generacija i siguran sam da bismo u idućih desetak godina osvojili bar dva međunarodna naslova. S obzirom na generaciju kakvu smo imali, žalosno je da je Jugoslavija uništena", kazao je on.

Bonus video: