Figo je ipak drugi, najveća je izdaja Mo Džonstona

ESPN je napravio listu 10 najskandaloznijih transfera u istoriji fudbala
2840 pregleda 1 komentar(a)
Luis Figo, Foto: 2002 Getty Images
Luis Figo, Foto: 2002 Getty Images
Ažurirano: 26.04.2020. 22:17h

Postoje u fudbalu neoprostivo. Velika i ljuta rivalstva ali i neprijateljstva.

Najveće je između dva velika kluba iz Glazgova, Seltika i Rendžersa. Poznata je i netrpeljivost dva španska giganta, ali i klubova iz Andaluzije, gdje navijači Malage čak više mrze Sevilju nego njen gradski rival Betis.

U svim ligama postoje neprijateljski klubovi, pa Staru damu najviše mrze "ljubičasti" a Bajerna "jarčevi" iz Kelna.

Tradicionalna su i neprijateljstva velikih londonskih klubova...

Baš zato je prelazak iz jednog u drugi neprijateljski tabor veliki skandal a ESPN je napravio listu 10 najskandaloznijih transfera ili najvećih izdaja, ako pitate navijače.

Na mjestu broj jedan nije adut Florentina Peresa u predsjednilkoj trci u Realu, Portugalac Luis Figo. On je 2000. godine realizovao drugi najskandalozniji transfer iz Barselone u redove Kraljevskog kluba.

Prvo mjesto je 11 godina ranije zaslužio Mo Džonston. On je kao igrač Seltika pošao u Nant i trebalo je da se vrati među "kelte", ali je prešao granicu i obukao dres Rendžersa.

Na trećem mjestu je Sol Kembel iz Totenhema u Arsenal a onda dolazak u Juventus Roberta Bađa iz Fiorentine.

Johan Krojf je prelaskom iz Ajaksa u Fejnord zaslužio petu, a na šestoj poziciji je prelazak Ešlija Kola iz Arsenala u Čelsi.

Arsenal je izdao i Robin van Persi prelaskom u Mančester junajted, dok je na osmom mjestu Džon Robertson koji je iz Notingem Foresta pojačao Derbi kaunti.

Karlos Teves je, sa druge strane, izdao crveni dio Mančestera prelaskom iz Junajteda u Siti, a listu zaključuje Džon Obi Mikel koji je iz Mančester junajteda otišao u Čelsi.

Bonus video: