Prvi Ronaldinjov intervju iz pritvora: Uvijek sam zabavljao ljude, nikad ih nisam varao

"Bili smo frapirani kada smo saznali da su pasoši lažni. Moj brat i ja nismo imali pojma o čemu je riječ. Od tada radimo sve da sarađujemo sa vlastima, kako bi se situacija riješila", kazao je slavni brazilski as
2042 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldinjo u lobiju hotela
Ronaldinjo u lobiju hotela

Od 7. aprila Ronaldinjo je u kućnom pritvoru.

U hotelu u Asunsionu čeka rezultate istrage zbog optužbi da je koristio lažna dokumenta prilikom ulaska u Paragvaj i da je dio kriminalne organizacije koji se bave pranjem para, a zbog kojih je 30 dana proveo u zatvoru.

U prvom intervjuu nakon hapšenja, za paragvajski "ABC Color", kazao je da vjeruje da će sve brzo biti razjašnjeno.

"Bili smo frapirani kada smo saznali da su pasoši lažni. Moj brat i ja nismo imali pojma o čemu je riječ. Od tada radimo sve da sarađujemo sa vlastima, kako bi se situacija riješila", kazao je slavni brazilski as.

Ronaldinjo i njegov brat Roberto Asis su u Paragvaj doški na promociju knjige i on-line kazina.

"Kada sam shvatio da moram u zatvor, bio sam šokiran. Bio je to težak udarac. Nisam mogao ni da zamislim da tako nešto može da se dogodi, nakon što sam se cijelog života trudio da zabavljam, a ne da varam ljude".

U zatvoru se, kaže, osjećao dobro, s obzirom na okolnosti.

"Dobro su me primili, lijepo me tretirali. Trudio sam se da uzvratim. Igrali smo fudbal, slikali smo se, potpisivao sam autograme. To sam radio, jer sam običan čovjek, ali i da učinim zadovoljstvo onima koji prolaze kroz teške trenutke, baš kao i ja".

Otkrio je šta će prvo da uradi kada bude potpuno slobodan:

"Jedva čekam da zagrlim majku. Dugo se nismo vidjeli. Sve ovo ju je jako pogodilo".

Bonus video: