MEDIJI OBJAVILI

Predsjednik FIFA intervenisao da se obustavi istraga protiv njega

"U mom interesu je da se sve što prije rasčisti i da bude jasno da ja nemam ništa sa tim", piše između ostalog u pismu koje je Infantino poslao Arnoldu, a čiji je sadržaj prenio švajcarski list
2139 pregleda 0 komentar(a)
Infantino, Foto: Markus Schreiber
Infantino, Foto: Markus Schreiber

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino navodno je intervenisao kod švajcarskog tužilaštva da se obustavi istraga protiv njega, prenio je danas lokalni list Tribun u Ženevi (Tribune de Geneve).

Kancelarija javnog tužioca je početkom 2016. otvorila istragu protiv Infantina, nedugo pošto je izabran za predsjednika FIFA, povodom dodjele televizijskih prava ofšor kompaniji, dok je još bio zvaničnik Evropske fudbalske unije (UEFA).

List Tribun iz Ženeve je naveo da je Infantino, zabrinut zbog istrage, pisao prijatelju iz djetinjstva Rinaldu Arnoldu, koji je postao tužilac u kantonu Vale, odakle obojica potiču.

"U mom interesu je da se sve što prije rasčisti i da bude jasno da ja nemam ništa sa tim", piše između ostalog u pismu koje je Infantino poslao Arnoldu, a čiji je sadržaj prenio švajcarski list.

Arnold i Infantino su se sastali 22. aprila 2016. godine, naveo je list.

Francuska agencija AFP je pokušala da dobije komentar u tužilaštvu, ali nije bilo odgovora.

FIFA još nije reagovala, ali je prehodno sugerisala da su sastanci Infantina sa kancelarijom javnog tužioca s namjerom da se pokaže da ta organizacija želi da sarađuje sa pravosuđem.

Nakon trećeg neformalnog sastanka održanog u novembru 2017. godine, tužilaštvo je obustavilo istragu protiv Infantina.

Ženevski list Tribun takodje je objavio da je bilo mnogo telefonskih razgovora izmedju švajcarskih tužilaca i advokata FIFA. Navedeno je da su "tužioci očigledno pomagali FIFA".

Preporučujemo za Vas