FS Italije: Tužni smo što Vladu ne zanima fudbal

"Da ne bismo imali rizik moramo da sačekamo vakcinu. A to se neće desiti prije proljeća 2021. godine. Ne možemo da čekamo toliko. Čak i da se razvije do tada, koliko dugo ćemo čekati da bude dostupna svima", pitao je Gravina
467 pregleda 0 komentar(a)
Nastavak sezone u magli, Foto: Inter.it
Nastavak sezone u magli, Foto: Inter.it

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina izjavio je da je razočaran zbog "apatije i nezainteresovanosti" koju pokazuje Vlada prema tom sportu.

"Fudbal pomaže da se pokrene ekonomija, ali je takođe je i društveni fenomen od velikog značaja za širu javnost. Razočaran sam što sam primoran da se borim protiv apatije i nezainteresovanosti za fudbal. Tugujem, jer je pokazano veliko nepoštovanje sporta koji svakog vikenda gleda 14 miliona ljudi", rekao je Gravina.

Posljednja uredba italijanskih vlasti o ublažavanju ograničenja dočekana je loše u fudbalskom svijetu jer građanima omogućuje da trče u lokalnim parkovima, ali ne i da profesionalni sportisti treniraju prije 18. maja.

Sazvan je hitan sastanak Serije A za 1. maj, a liga će pokušati da ubijedi Vladu da kopira španski model povratka treninzima.

"Da ne bismo imali rizik moramo da sačekamo vakcinu. A to se neće desiti prije proljeća 2021. godine. Ne možemo da čekamo toliko. Čak i da se razvije do tada, koliko dugo ćemo čekati da bude dostupna svima", pitao je Gravina i dodao:

"Da nije bilo uslova za nastavak digli bismo ruke, ali to ovdje nije slučaj".

Bonus video: