Roma upisala treću pobjedu zaredom, Inter pao u Đenovi

Roma preuzela treće mjesto
69 pregleda 1 komentar(a)
AS Roma, Foto: Mediaset.it
AS Roma, Foto: Mediaset.it
Ažurirano: 17.02.2018. 21:53h

Roma je prebrodila dvomjesečnu krizu igre i rezultata i trećom pobjedom zaredom u prvenstvu dobro zagazila u zonu Lige šampiona.

Novi trijumf "vučica" je upisala u Udinama, savladala je Udineze rezultatom 2:0, a opet je najzaslužniji bio mladi Džengiz Under, ljetošnje pojačanje od 13,5 miliona eura iz Bašakšehira.

Turčin je donio tri boda u Veroni prije dvije sedmice (dao je jedini gol), bio je najbolji protiv Beneventa u prošlom kolu (5:2, postigao je dva pogotka i upisao asistenciju), a sada je zablistao u 70. minutu i fantastičnim udarcem sa 20 metara otvorio nezgodnog domaćina.

Romi je tada put ka 10. trijumfu zaredom protiv Udinezea bio otvoren, a obezbijedio ga je Dijego Peroti u sudijskoj nadoknadi poslije asistencije Rađe Naingolana.

"Izašli smo iz teškog perioda i vidim da ekipa već duže vrijeme raste, jer se trud i rad uvijek isplate i čine da se osjećate sigurnije na terenu. Neke stvari smo promijenili u igri, ali nije nam to donijelo bolje rezultate, već drugačiji pristup", rekao je trener Rimljana Euzebio di Franćesko.

Roma je sada na trećem mjestu sa dva boda više od Intera, koji je izgubio u Đenovi sa 2:0.

Čudesan autogol Andree Ranokje, pa pogodak Gorana Pandeva učinili su da "grifoni" savladaju tim Lućana Spaletija bez većih problema...

U nedjelju se nastavlja trka za Skudeto između Juventusa i Napolija.

"Staru damu" čeka gradski derbi sa Torinom u gostima (12.30), dok Napolitanci ne bi trebalo da imaju problema u duelu sa Spalom na "San Paulu".

Bitnu pobjedu u borbi za opstanak upisao je Kjevo, koji je na "Bentegodiju" savladao Kaljari sa 2:1.

Emanuele Đakerini i Roberto Ingleze su donijeli dva gola prednosti "letećim magarcima", a jedini pogodak za goste dao je Leonardo Pavoleti.

Rezultati

Udineze - Roma 0:2 (Under 70, Peroti 90);

Kjevo - Kaljari 2:1 (Đakerini 74, Ingleze 76 - Pavoleti 82);

Đenova - Inter 2:0 (Ranokja (autogol) 45, Pandev 59);

Nedjelja: Torino - Juventus (12.30), Benevento - Krotone, Bolonja - Sasuolo, Napoli - Spal (15), Atalanta - Fiorentina (18), Milan - Sampdorija (20.45);

Ponedjeljak: Lacio - Verona (20.45).

Bonus video: