Da je neko u našoj situaciji, iz sveg srca bih mu čestitao titulu

U Telekom 1. CFL ostalo je još 13 kola do kraja, ako bi se prvenstvo nastavilo, u drugoj polovini juna i tokom jula igralo bi se gotovo na svaka tri dana
1327 pregleda 3 komentar(a)
Zvezdan Milošević, Foto: Savo Prelević
Zvezdan Milošević, Foto: Savo Prelević

Za profesionalne sportiste organizovanih kolektivnih treninga sigurno neće biti do sredine maja. Fudbaleri Budućnosti, lideri Telekom 1. CFL, kao i svi ostali - čekaju u neizvjesnosti, ne znaju da li da se pripremaju, za šta da se pripremaju...

- Ne znamo ništa, postoje samo nagađanja. Voljeli bismo da se donese neka odluka - bilo kakva odluka, da možemo da se skoncentrišemo na jednu stvar, makar to bilo i spremanje za narednu sezonu. Ovako, sve se prolongira, od ponedjeljka do ponedjeljka - kaže sportski direktor Budućnosti Zvezdan Milošević, koji je svjestan da nije lako donijeti odluku.

- Ni u Evropi mnogi ne znaju kada će početi i da li će početi sa treninzima. Apsolutno razumijem i nepredvidivu epidemiološku situaciju. Svjestan sam, takođe, da su kolektivni sportovi pod posebnim rizikom. Ipak, voljeli bismo da znamo, na primjer, da treba da počnemo treninge 15. maja, ili 20. maja, da se skoncentrišemo neki datum, pa ako se nešto iskomplikuje, neka se opet prolongira. Mnogo je lakše psihološki, da makar znamo okvirno dan početka.

Iako će teretane biti otvorene od 4. maja, fudbaleri Budućnosti neće kolektivno ulaziti u fitnes centre.

- Koliko znam, zabranjena su sva kolektivna sportska okupljanja, pa nećemo ništa raditi na svoju ruku. Pratimo uputstva zdravstvene struke. A, za fudbalere su trava i teren, a ne teretana - dodaje Milošević.

U Telekom 1. CFL ostalo je još 13 kola do kraja, ako bi se prvenstvo nastavilo, u drugoj polovini juna i tokom jula igralo bi se gotovo na svaka tri dana.

- Pripremati se u takvim okolnostima, znajući da će se igrati u takvom ritmu, i to poslije tolike pauze, nosi sa sobom i druge rizike. Biće lakše ekipama koje imaju veći fond fudbalera - zaključio je Milošević.

Budućnost ima 11 bodova prednosti u odnosu na Sutjesku, 13 kola prije kraja. Šta ako se prekine prvenstvo?

- Iskreno, da je neko u našoj situaciji, u slučaju prekida bih mu iz sveg srca čestitao titulu. Imamo 11 bodova prednosti na tabeli i ta razlika nije slučajna, ostvarili smo je zasluženo. Drugačije bi bilo da imamo bod ili gol prednosti u odnosu na nekog - kaže Zvezdan Milošević.

Bonus video: