Bundesliga ne kreće prije 16. maja, Španci treniraju od ponedjeljka

Bliži se nastavak sezone i u Premijer ligi, o čemu govori i činjenica da je Čelsi pozvao inostrane igrače da se vrate u London, jer će treninzi uskoro početi
770 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Šalkea na treningu prošlog četvrtka, Foto: Beta/AP
Fudbaleri Šalkea na treningu prošlog četvrtka, Foto: Beta/AP

U Francuskoj je sezona završena, a od preostalih iz “liga petice” takmičenje bi najprije trebalo da se nastavi u Bundesligi.

Ni u Njemačkoj, međutim, ne ide kako je planirano - iako je postojala nada da bi sezona mogla da se nastavi 9. maja, taj rok je pomjeren bar sedam dana.

Naime, odluka o nastavku će se donijeti tek u srijedu, jer je pandemija koronavirusa u Njemačkoj poprimila ozbiljne razmjere.

Kancelarka Angela Merkel i njeni saradnici razmatraju da uvedu strožije mjere u zemlji kako bi obuzdali virus, a zabrana masovnih okupljanja će trajati bar do 10. maja.

U Španiji se situacija smiruje, zbog čega je Nacionalni sportski savjet dozvolio ekipama da od ponedjeljka, 4. maja, počnu da treniraju.

Bliži se nastavak sezone i u Premijer ligi, o čemu govori i činjenica da je Čelsi pozvao inostrane igrače da se vrate u London, jer će treninzi uskoro početi.

Bonus video: